Volvo Ocean Race 2008-09

Ericssons nyeste avdukes – nå skal det velges

Ericssons nyeste avdukes – nå skal det velges

ERICSSON 4, det svenske Volvo Ocean Race-prosjektet, ble avduket i Stockholm torsdag 26. juni under brask og bram – 100 dager før racet starter 4. oktober.

ERICSSON 4 er av nyeste generasjon VO70 som alle har fått markante knekkspant, og ifølge Magnus Olsson i Ericsson Racing Team er knekkspantet på 4ern litt brattere og trukket litt lengre frem enn på den første båten, ERICSSON 3, som ble bygd. Båten mangler fortsatt kjøl, men den skal komme i løpet av neste uke.

Da skal den monteres, båten sjøsettes, masten steppes og så blir det et par dager med tester. Deretter seiler ERT 3 og 4 til Lanzarote.

KVALIFISERINGSSEILASER. 3ern har med den norske navigatøren, Aksel Magdahl, om bord, og den startet på sin kvalifiseringseilas for Volvo Ocean Race en av de seneste dagene og skal seile de 2700 nautiske milene fra Lanzarote til Stockholm. 4ern seiler sin kvalifisering tilbake.

VALGETS KVAL. Når de kommer frem til Lanzarote skal racingseilene bestilles. Det er skipperen for det internasjonale mannskapet, Torben Grael, som har førstevalget når det gjelder valg av båt; ERICSSON 3 eller ERICSSON 4. Tobåttestingen til Lanzarote vil sannsynligvis avgjøre hvilken båt det internasjonale laget ender opp med.

Den andre båten blir det så det skandinaviske teamet, ledet av Anders Lewander, som skal seile.

Begge båtene er bygd ved det for anledningen opprettete båtverftet utenfor Ericssons lokaler ved Kista utenfor Stockholm, og arbeidet er blitt ledet av den kjente båtbyggeren Killian Bushe. Begge båtene er tegnet av Juan Kouyoumdjian.