Nytt, norsk regattaprosjekt

Trippel-samkjøring med doublehanded

Trippel-samkjøring med doublehanded

Vest-, Midt- og Nord-Norge planlegger å samkjøre tre større shorthanded-arrangement. Disse tre skal være etablerte Seilmakeren DoubleHanded og Corponor i henholdsvis Bergen og Bodø og en ny, tredje regatta i Midt-Norge, som naturligvis ennå ikke har fått noe navn.

Sjøassistanse Shetland Bergen Race kan bli den fjerde regattaen i samkjøringen. De respektive miljøene langsetter kysten er positive, men det gjenstår blant annet å tilpasse datoer.

– Ja, det er riktig det, vi har fått god respons på initiativet fra de som arrangerer regattaene i dag, sier Håvard Ravn Ottesen i Trondhjems Seilforening.

– Og jeg har også fått gode tilbakemeldinger fra foreningene i Kristiansund og Trondheim som da vil gå sammen om en shorthandedregatta i Midt-Norge. Det er Askøy Seilforening som ivaretar Seilmakeren, mens Hordaland Seilkrets har ansvaret for Shetland Race og Bodø Seilforening Corponor.

Ravn Ottesen er som kjent også leder av NORLYS-styret og har et godt utsiktspunkt derfra over seilsporten kysten rundt. Han understreker imidlertid at ideen til dette kommer fra ham som privatperson, det er altså ikke noe NORLYS-initiert prosjekt. Men han ser et stort potensiale i et samarbeid og ikke minst dette som et gigantisk pr-prosjekt for norsk seilsport.

– Den opprinnelige tanken var at vi skulle starte i sør med Seilmakeren Doublehanded, så bevege oss nordover til en nyetablert regatta i Midt-Norge for så å avslutte med Corponor Nordland Offshore Race i Bodø. Dette vil kunne bli en tredelt regatta-turnering som frakter båter og folk fra sør og opp til midnattsolens land i nord, hvor de kunne avrunde med seilferie langsetter nordlandskysten med Lofoten og Vesterålen som naturlige endepunkter, forklarer Håvard Ravn Ottesen.

Men datoene kan skape forviklinger og det er her Shetland Race kan snike seg inn som et tredje alternativ, eventuelt fjerde alternativ for nordlendinger som søker utfordringer i sør.

– Dette skal avklares i telefonmøter med det første. Dessuten må vi lage et system for hvordan regattaene skal vektes innbyrdes og sammen i forhold til en doublehanded rankingliste, opplyser Håvard Ravn Ottesen, som egentlig holder et slør over prosjektet til midt i august.