Svensk juniormesterskap i Optimist

Massiv norsk innsats i svensk mesterskap

Massiv norsk innsats i svensk mesterskap

Lenge så det ut til at Harald Fæste skulle bli svensk juniormester i Optimist denne helgen, men svenske Gustav Petterson ble for sterk. Bak ham var imidlertid den norske innsatsen massiv med 2., 3. og 4. plass.

Publisert Sist oppdatert

Syv norske optimistjolleseilere deltok i det svenske juniormesterskapet Båstad i Sverige denne helgen, og etter sterk seiling klarte alle syv å ta seg til gullfinalen. Og der gjorde de sine saker godt: Sluttresutatet ble fem norske seilere blant de 11 beste.

Harald Fæste fra Drøbaksunds Seilforening ledet lenge, men måte bite i gresset mot slutten. Magnus Andersen fra Nesodden Seilforening tok en 3. plass og Hermann Tomasgaard fra Drøbaksund kom på 4. plass.

Fredrikstads Aksel Jacobsen avsluttet sterkt og seilte seg opp fra en 12. til en 8. plass, mens Lars Johan Brodtkorb fra Hotren endte på 11. plass.

Nicolai Christiansen, Arendal og Endre Nordstrand, Bærum kom på henholdsvis 37. og 38. plass.

Det er ingen tvil om at nivået på de norske seilere er høyt for tiden, for i «gamle dager» var det svenske seilere som oppnådde tilsvarende resultater i norske regattaer som de norske seilerne nå oppnår i svenske.

Sommerens internasjonale mesterskap blir spennende.