Vestfjordseilasen

Vind og vindstille der lure seilere vant

Vind og vindstille der lure seilere vant

Etter en regntung, vindfull og kald vår, opprant seilsportens 17. mai i nord, Vestfjordseilasen, med blå himmel, gode vinder fra nordøst og til slutt vindstille. Med omstart utenfor Skrova ble det de dyktigste til å mestre de spesielle forholdene opp under Lofoten som stakk av med gjeveste premiene.

Publisert Sist oppdatert

Starten var rimelig frisk for ferieoppsatte seilbåter med 6-7 m/sek vind og noe sjø ute på fjorden. Men nordavinden over Vestfjorden visste alle 111 startende båter ville ende i havblikk opp under Vågakallen. Og da var det bare å få ut beina på le side og ri som best de kunne for å holde fasongen i seilene.

I den minste regattaklassen var det en gammel traver som vant. Med lavt LYS-tall seilte Kai Linde i sin egenbygde spissgatter LÆRKE rundt feltet og fant vinden østenfor og smøg seg inn til seier. I sporet etter han fulgte Jan Ivar Johansen med LINDA (First 305) og knep andreplassen foran Finn Arne Brenna (Polo 86). Alle tre fra Bodø Seilforening.

Den mellomste regattaklassen vant Tromsø-båten MARATHI (Dufour 34) med Anton Borch som skipper. Marginen bak til andreplassen var så stor at han kapret også årets Vestfjordpokal som vinnes etter en spesielt oppsatt formel som blant annet tar hensyn til avstand bakover på premielista.

Bjørn Johansen (Bodø) og hans LADY FAME (Bavaria 39 CR) ble toer i klassen mens Leif Pedersen tok tredjeplassen.

Regattaklasse tre gikk også til Tromsø. Klassen ble vunnet av HAYABUSA (Botin&Carkeek) med Audun Mathiassen ved roret. Bak fulgte en Rainbow 42 (AMAZING RACE II) med skipper Kjell Uppheim. Mens Harstad-båten AJA (Elan 37) og Jan-Helge Furnesvik fulgte deretter.

Og for en 17.maifest verdig fikk de alle premier fra de bunadskledde arrangørdamene Merete Troli og Britt Nyland Gustavsen.

Fullstendig resultatliste foreligger søndag kveld på www.bodoseilforening.no