Søk i arkivet

F¾rderseilasen 2007, F¾rder'n
F¾rderseilasen 2007, F¾rder'n Foto:

OL-uttak engasjerer– Uttaket var ren plankekjøring

Det har stormet rundt Laser Radial-uttaket til OL i Beijing og sportssjefen i Norges Seilforbund, Espen Guttormsen, har måtte tåle mye kritikk da Cathrine Gjerpen ble tatt ut som OL-seiler. Sportssjefen selv mener kritikken er ubegrunnet.

Da Espen Guttormsen kom med sin første innstilling av norske seilere til OL, ble alle seilerne innstilt, med unntak av Laser Radial. Grunnen til dette var ifølge Guttormsen enkel – og styrt av Olympiatoppen.

– Uttaket var ren plankekjøring. Elin (Samdal, journ. anm.) hadde ikke prestert godt nok i forkant og jeg kunne ikke innstille en Laser Radial-seiler fordi jeg hadde fått klare signaler fra Olympiatoppen om at det ikke ville bli sendt en Radial-seiler til OL, med de resultatene som forelå, sier Espen Guttormsen til SEILmagasinet.

– Hadde jeg innstilt en Laser Radial-seiler på det tidspunktet, hadde det vært kroken på døra; Da hadde vi ikke fått sett en Radial-seiler under lekene i Kina, forsikrer han videre.

HADDE MØTE. Med plankekjøring mener Guttormsen at alt gikk helt greit for seg og det er ingen grunn til å kritisere NSF for uttaket.

– Jentene, Elin Samdal, Cathrine Gjerpen og Anette Melsom Myhre, ble innkalt til et møte i Olympiatoppen i forkant av Kiel-regattaen. Der ble de informert av Olympiatoppen om at det de hadde prestert frem til nå ikke holdt mål i forhold til en OL-deltagelse, samt at den som presterer best i Kiel vil bli vurdert til en OL-tur. NSF var representert på møtet ved meg selv og Bjørn Lofterød, men det er svært viktig å si at det er ikke Espen Guttormsen som sender utøvere til OL, det er Olympiatoppens oppgave. Det er jeg svært glad for, innrømmer Guttormsen.

– I realiteten er det Olympiatoppen, ved Jarle Aambø, som tar ut seilere til OL. Til dette OL er det Cathrine Gjerpen som tok det lengste strået.

MASSIV. Kritikken rundt uttaket har vært stor både i seilmiljøet og her på SEILmagasinet.no. Både anonyme og navngitte har ytret sine meninger. Noen har vært positive, men de aller fleste har vært svært negative – spesiellt mot sportssjef Espen Guttormsen.

– Dette har selvfølgelig vært en vanskelig sak, det visste jeg det ville bli, og jeg innrømmer at den har gitt meg litt vondt i magen. Men samtidig mener jeg mye av kritikken ikke er berettighet. Elin seilte ikke så godt under SPA, faktisk presterte hun alt for dårlig for å bli vurdert for OL-deltagelse.

– Og de som mener vindforholdene i Kiel ikke står i samsvar med det seilerne møter i Kina tar feil: Den dagen Elin seilte seg bort i Kiel blåste det mellom 8 og 13 knop, sier Guttormsen.

– Nettopp de forholdene vi venter å få i Kina. Og alle vet hvordan Gjerpen seilte i Kiel.

IKKE SÅ ILLE. Denne saken viser at det ikke er en enkel jobb å være sportsjef i Norges Seilforbund, men Guttormsen mener at det ikke har vært så ille denne gangen.

–  Det har generelt vært lite storm rundt dette uttaket. Uttakene i 1992, 1996 og 2000 var mye mer stormfulle, mener sportssjefen.

– At én utøver er misfornøyd  kan jeg leve med. Det som gjenstår nå er å se hvordan resten av laget presterer i Kina.

– Kommer vi hjem etter OL med en 10. plass som beste plassering, er det all grunn til å spikre meg på veggen. Men å kritisere meg på uttaket av Cathrine Gjerpen er ikke bare å bomme på mål, men å bomme på stadion, avslutter Espen Guttormsen.

 

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen