X-Yachts Gold Cup

Danskene tok alt på hjemmebane

Danskene viste at de ikke bare kan bygge dem, de vant også samtlige klasser under det nylig avsluttete X-Yachts Gold Cup 2008. Beste norske resultat var en 6. plass.

På hjemmebane i København ble det et rekordstort X-Yachts Gold Cup med nærmere 120 båter fra den danske produsenten på startlinjen. De var inndelt i fem klasser der de nyere entypeklassene X-41 og X-35 hadde egne klasser. Hele 24 norske båter deltok og de var representert i samtlige klasser.

Og danskene selv tok det hele; de vant samtlige klasser, mens altså beste norske resultat ble en 6. plass. To båter klarte denne plasseringen: Aasmund Drolsum og mannskapet hans i X-332en XOTIC i klasse Sport B, mens Erik Brantzeg og mannskapet hans i TEAM ELLEVILLE fikk samme plassering i X-35-klassen.

Per Anton Hansen tok en 8. plass og var beste norske båt i Sport kl C med sin X-46 REXANA. I Family A vanket det en 11. plass på BELUGA II med Egil Haaland til rors, mens beste norske båt i den kompetitive X-41-klassen, som talte 31 båter, ble Sverre Valeur og hans TEAM BERGEN med en 16. plass.

X-Yachts’ nyeste skapelse, Xc-45, fikk sin debut under stevnet, og Lars Jeppesen seilte den til 2. plass i Family A.