Søk i arkivet

X-Yachts Gold CupDanskene tok alt på hjemmebane

Danskene viste at de ikke bare kan bygge dem, de vant også samtlige klasser under det nylig avsluttete X-Yachts Gold Cup 2008. Beste norske resultat var en 6. plass.

På hjemmebane i København ble det et rekordstort X-Yachts Gold Cup med nærmere 120 båter fra den danske produsenten på startlinjen. De var inndelt i fem klasser der de nyere entypeklassene X-41 og X-35 hadde egne klasser. Hele 24 norske båter deltok og de var representert i samtlige klasser.

Og danskene selv tok det hele; de vant samtlige klasser, mens altså beste norske resultat ble en 6. plass. To båter klarte denne plasseringen: Aasmund Drolsum og mannskapet hans i X-332en XOTIC i klasse Sport B, mens Erik Brantzeg og mannskapet hans i TEAM ELLEVILLE fikk samme plassering i X-35-klassen.

Per Anton Hansen tok en 8. plass og var beste norske båt i Sport kl C med sin X-46 REXANA. I Family A vanket det en 11. plass på BELUGA II med Egil Haaland til rors, mens beste norske båt i den kompetitive X-41-klassen, som talte 31 båter, ble Sverre Valeur og hans TEAM BERGEN med en 16. plass.

X-Yachts’ nyeste skapelse, Xc-45, fikk sin debut under stevnet, og Lars Jeppesen seilte den til 2. plass i Family A.
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen