To uker igjen til start

Mot 40 påmeldte i Simrad OneStar

Mot 40 påmeldte i Simrad OneStar

38 seilere er til nå påmeldt i soloseilasen Simrad OneStar som starter om to uker, og etter det SEILmagasinet erfarer er det ytterligere noen seilere som vil tilkomme listen før start.

Publisert Sist oppdatert

I løpet av sommeren har deltagerlisten til Simrad OneStar lagt på seg, og sist ankomne – foreløpig – er Bergen-seileren Kjell Ove Klungrehaug, som stiller til start med sin Bavaria 35 Match ved navn VENTUS.

Klungrehaug er en av Vestlandets beste og mest erfarne shorthanded-seilere, og han er en seiler som stadig klatrer på SEILmagasinet Shorthanded Ranking. I øyeblikket er han nr. 42, men da er ikke 2. plassen fra Sjøassistanse Shetland Race i slutten av juni medregnet. Det betyr at en god poengfangst i Simrad OneStar kan bringe ham helt i toppsjiktet på rankinglisten.

Nyankommet på deltagerlisten er også Henrik Torgersen fra KNS. Torgersen er en meget erfaren seiler som i sin tid stod for importen av Omega seilbåter til Norge, men til start i Simrad OneStar kommer han med en Arcona 370. Svensk båt det også.

FRA UTLANDET. Og svensker – in person – kommer det fire av, og dette er nok seilere som de norske seilerne skal passe seg for. De er alle gode! Jonas Claesson, Peter Gustafsson, Ola Falck og Magnus Stålgren heter de.

En spennende start utgjør også latvieren Raimonds Plavins, som er en erfaren havseiler – og diplomingeniør av utdannelse. Han stiller til start i en Pronavia 38, og siden 2003 har han konsentrert seg om soloseiling.

TO SEILASER. Starten går 6. august fra Hankø, og seilerne skal tilbakelegge to seilaser som hver vil ha en varighet på fra 24 til 28 timer. Løpene vil bli bestemt etter vær og forhold, men de vil foregå innen triangelen som utgjøres av Mefjordboen i Oslofjorden, Väderöarna på svenskekysten og Risør på norskekysten.

ÅPENT FOR FLERE. Stiller nærmere 40 seilere til start, vil det være ny deltagerrekord for Simrad OneStar. Det er fortsatt mulighet for å melde seg på, men om ikke lenge vil arrangøren, Fredrikstad Seilforening, sette sluttstrek.

Du finner mer om regattaen her, og du kan dessuten lese om den i SEILmagasinets nyeste utgave, som er i handelen nå.