VM i Optimist

Hermann Tomasgaard fikk sitt 3. seiersskudd

Hermann Tomasgaard fikk sitt 3. seiersskudd

Unge Hermann Tomasgaard fra Drøbaksund fortsetter sin glitrende seiling i VM for Optimister i Tyrkia, og han inkasserte nok en seilasseier i går. Dermed rykket han opp på 8. plass sammenlagt, og det er nå kun 20 poeng opp til bronsemedaljen.

Publisert Sist oppdatert

Fortsetter det slik, er en bronsemedalje et høyt, men realistisk mål, for seiler Hermann Tomasgaard i det samme vinnersporet som i går, vil han rykke ytterligere oppover listene i de to dagene som gjenstår av mesterskapet. Han tok i går sin tredje seier av ni mulige, og det er kun ham, pluss ledende Raul Rios fra Puerto Rico, som er i en klasse for seg, og Marten Jens fra Tyskland, som har en slik beholdning av førsteplasser.

En tjuvstart, en 27. og en 31. plass, trekker imidlertid ned for Hermann, som har serien 1-3-9-1-11-27-[OCS]-31-1. Den gir 84 poeng. Ian Barrows fra Jomfruøyene innehar foreløpig bronseplassen med 64 poeng.

Nestbest av de norske seilerne i går var Harald Fæste fra Drøbaksund med en 11. plass, mens Lars Johan Brotkorb fra Horten tok en 17. plass i sine respektive heat. Fæste rykket med det opp fra 95. til 78. plass, mens Brotkorb forbedret seg med to plasser; til en 57. plass.

Magnus Andersen, Nesodden og Aksel Jacobsen, Fredrikstad var noe mer beskjedne med 44. og 60. plass i gårsdagens seilaser.

Mesterskapet fortsetter i morgen, og du finner komplette resultater her. 250 seilere deltar i VMet.