Søk i arkivet

NM i BB11Årets mest sommerlige NM

Med meteorologenes værutsikter i mente starter årets utvilsomt mest sommerlige NM i dag i Arendal; NM for BB 11. Arrangementet går parallelt med APL Race Week, som i år arrangeres for 12. gang.

24 båter stiller til start i BB11-NM, og med helgens værmelding bør det kunne bli en svært sommerlig og flott opplevelse. Fjorårets mestre, Jørn og Eivind B. Pettersen stiller ikke til start, så veien til «BB-tronen» er med andre ord ledig. Mon tro om sølvmedaljørene, Bjørn Nilsen og Morten Th. Zimarseth fra Brevik, tar steget opp i år?

NM i BB11 har utviklet seg til å bli en kamp mellom de tre store BB11-foreningene i landet; Arendal, Brevik og Kragerø. I fjor ble det dobbeltseier til Brevik, men det er grunn til å tro arendallittene tørster etter revansje på hjemmebane.

I tillegg til BB11-NM består APL Race Week av en LYS-klasse, der det spesielt har samlet seg et felt av 40-fotere. Den helt store deltagelsen er det ikke; kun syv lag har avbrutt sommerferien for å stille til start i Arendal.

Lørdag blir det bedriftscup i Soling som et tredje element i APL Race Week.

Bergen Seil AS stiller med trackingbokser om bord i deltagerbåtene, noe som gjør det mulig for seilerne å gjenoppleve seilasene etterpå. Mer om dette finner du på seilnyheter.no.
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen