VM i Optimist

Yngstemann stod løpet ut

Yngstemann stod løpet ut

Det ble til slutt yngstemann i den norske VM-troppen i Optimist, Lars Johan Brotkorb fra Horten som stod løpet helt ut med en avslutning for fremtiden. Han ble beste norske seiler på en meget god 37. plass blant mesterskapets 250 deltagere.

Publisert Sist oppdatert

Med 20., 6. og 9. plass i gårsdagens tre seilaser klatret Lars Johan Brodtkorb, som er født i 1995, fra 50. til 37. plass sammenlagt, og derved hadde han ingen med NOR i seilet foran seg på resultatlisten.

To plasser bak, på 39. fulgte Hermann Tomasgaard fra Drøbaksund, og med 44., 6. og 22. plass som avslutning, fikk han ikke den klatreturen på resultatlisten siste dag som mange hadde håpet på.

Heller ikke for klubbkameraten Harald Fæste, som kanskje er Norges mest meritterte Optimist-seiler for tiden, ble VM det han hadde håpet på, men med 98. plass sørget han for tre norske seilere blant de 100 beste, og en så god laginnsats er det lenge siden norske seilere har oppvist i Optimist-VM. 4., 5. og 41. plass siste dag sørget for at han avanserte fra 130. plass og snek seg under 100. plass.

Magnus Andersen fra Nesodden var ikke langt unna å bli den fjerde nordmannen under 100. 106. plass ble fasit for ham etter 15 seilaser. Aksel Jacobsen fra Fredrikstad endte til slutt på 155. plass, og også han rykket frem på resultatlisten siste dag.

Mester ble, som ventet, Raul Rios fra Puerto Rico. Sølvet gikk til Ian Barrows fra Jomfruøyene, mens Kristien Kirketerp fra Danmark seilte seg fra 5. og opp til bronseplass. Beste jente i det store feltet ble japanske Tomoyo Wakabayashi, som totalt ble nummer fem. Mens seilere fra Sør- og Mellom-Amerika var best blant guttene, var det pikene fra østen som dominerte blant det motsatte kjønn. De fire beste kom fra Japan, Singapore, Kina og Thailand.

Sluttresultatene finner du her.