Zoom8-VM offisielt åpnet

VM-flaggene til topps på Fjærholmen

VM-flaggene til topps på Fjærholmen

I går gikk flaggene til de åtte deltagernasjonene i Zoom8-VM til topps på Fjærholmen, og derved var mesterskapet høytidelig åpnet. I dag starter VM-seilasene.

Tilstede var de alle sammen; representanter for Tønsberg Seilforening, Nøtterøys ordfører, representanter for Norges Seilforbund, Norsk Zoom8 klasseklubb og selvfølgelig også; seilere, trenere og støtte apparat.

Tune up-regatta fikk også seilerne i går, etter at det lenge så ut som om vindstilla skulle sende den rett i vasken. De 177 seilerne, som nå er det endelige deltagerantallet i mesterskapet; 98 gutter og 79 jenter, fikk prøvd seg på VM-banen i en lett bris.

Det er lagt opp til fire dager med seiling, med tre seilaser per dag. Så når mesterne kåres på lørdag, skal totalt 12 seilaser være unnagjort.

Norges Seilforbund og Norsk Zoom8 klasseklubb tok i 2007 ut et VM lag på ni Zoom8-seilere. Disse har fulgt et eget opplegg for trening mot dette verdensmesterskapet, og det er selvfølgelig disse seilerne det stilles størst forventninger til.

Men Norge stiller med en virkelig solid tropp foruten de ni utvalgte med hele 66 seilere! En interessant start blant alle dem er en av Norges ledende Optimist-seilere; Harald Fæste fra Drøbaksund.