VM i Zoom8 i Tønsberg

Det norske medaljehåpet lever ennå

Det norske medaljehåpet lever ennå

Selv om de norske seilerne ble skjøvet ut av den foreløpige medaljepallen etter dagens Zoom8-seilaser, lever det norske medaljehåpet så absolutt ennå. De to ferske nordiske mestrene, Ingrid Kvåle Nordaas og Mathias Kvitrud Haugstad, har hver sin 4. plass.

Mathias er endog den eneste av guttene som kan vise til to seire; en god ballast å ha når det etter hvert skal strykes to dårlige seilaser. Foreløpig må han trekke på en 22. plass, pluss at en 19. plass i dagens siste seilas ødela noe som kunne vært en 100% glitrende serie.

For – det skal ikke stikkes under en stol at det er Mathias Kvitrud Haugstads ambisjon å innta pallen, og til Budstikka uttalte han nylig at gull i VM var målet. Det siste kan synes vanskelig nå, for danske Brian Nørgaard har til nå vært i enklasse for seg med 2-2-3-6-3 som tellende resultater, noe som allerede gir ham 17 poengs forsprang til nr to, og 32. poengs forsprang til Asker-seileren.

Av de norske guttene var det Emil Fadler Kvamme fra Bærum som seilte aller best i dagens tre seilaser med 7., 9. og 20. plass, noe som gjorde at han klatret godt oppover listene til en 16. plass etter en forsiktig start.

Mens det etter første dag var fem norske gutter blant de 10 beste, er det nå kun to. Foruten Mathias Kvitrud Haugstad er det Martin Mejlænder-Larsen som holder 6. plassen.

JEVNERE BLANT JENTENE. Som Brian Nørgaard har skilt seg ut blant guttene, har østerrikske Lena Hess pekt seg ut som favoritt blant jentene. Etter seks seilaser kan hun protokollere fire seire, og det stiller henne i en særklasse. Bak henne er det imidlertid langt jevnere, og for Ingrid Kvåle Nordaas er det bare fem poeng frem til sølvplassen.

8., 3. og 9. plass ble hennes beholdning i dag, og 9. plassen er faktisk hennes dårligste resultat som hun kan stryke. Det gjør henne til mesterskapets jevneste seiler hittil; selv ledende Hess kan ikke stryke et ensifret resultat. Hun har en 18. plass som stryk.

Tre norske jenter er blant de 10 beste; det betyr en mindre enn i går. De som fortsatt holder stand ui tillegg til Ingrid, er nr. 7, Tiril Bue fra Asker, og nr. 10, Eline Norum Snerlebakken fra Moss.

Fullstendig resultatliste kan du lete frem her.