VM i Zoom8 i Tønsberg

Seierssugne norske seilere

Seierssugne norske seilere

Til tross for at det er tredobbelt dansk i teten i gutteklassen i VM i Zoom8 i Tønsberg etter første dag, var det de norske seilerne som stakk av med seirene i alle enkeltseilasene i går. Og i jente-klassen; der leder den ferske nordiske mesteren, Ingrid Kvåle Nordaas fra Bergen.

Publisert Sist oppdatert

Med seier i gårsdagens 3. seilas klatret Ingrid Kvåle Nordaas helt til topps sammenlagt etter første dag i jenteklassen, som tilsammen teller 78 seilere. Fra før hadde hun solide 6. og 9. plass, noe som ga henne ett poengs forsprang på danske Mia Ipsen.

Poenget bak henne igjen – på en foreløpig brosneplass, følger Tiril Bue fra Asker med den jevne serien 7-6-5. Fire norske seilere er blant de 10 beste sammenlagt i jenteklassen. Eline Norum Snerlebakken, Moss har inntatt 6. plass, mens Helene Mjelde Gjerde fra Hjellestad ligger på 10. plass.

BARE SEIRE. I gutteklassen er det hele fem norske seilere blant de 10 beste, og i de tre seilasene som ble arrangert i går, stakk Mathias Kvitrud Haugstad, Asker, Gotfred Andenes, Hjellestad og Lars Breistøl fra Tønsberg av med hver sin seilasseier. Sammenlag er det imidlertid tre danske seilere – takket være sin jevnhet – som topper listen.

Best av de norske er nybakt, nordisk mester Mathias Kvitrud Haugstad på 4. plass, mens Optimist-seileren Harald Fæste fra Drøbaksund synes å ha funnet seg godt til rette i Zoom8-jollen og ligger på 5. plass. Jon Alexander Hvam fra Oppegård Seilforening følger på 6. plass.

STRENGE STARTERE. Etter litt venting på vind fikk Tønsberg Seilforening avviklet tre seilaser for hver av klassene, og folket i startbåten ga tidlig beskjed om at de ville være strenge i startene og benyttet «black-flagget» hyppig. De plukket også ut enkeltseilere som stakk nesa litt for tidlig over startlinjen.

I dag har sønnavinden fylt tidligere inn slik at det nok ikke blir tilsvarende venting på å komme avgårde. Utsiktene for å få tre seilaser til i dag er gode, og når regnskapet skal gjøres opp i kveld, kan dårligste seilas strykes og da er det godt å ha førsteplasser i beholdningen.

Og det har jo fire av de norske seilerne allerede.

Fullstendige resultater finner du her.