Aberdeen Dragon European Championship 2008

Eivind Melleby taklet forholdene best av de norske

Eivind Melleby taklet forholdene best av de norske

Eivind Melleby, Asker Seilforening, åpnet sterkt på den første dagen av europamesterskapet i Drake. Dagen begynte snilt, men bød etter hvert på mye vind – En norsk båt mistet masten i denharde vinden som satt sitt preg på siste del av seilasen.

Publisert Sist oppdatert

Markus Wieser, den regjerende europamesteren, ledet en stund etter første dag, men en protest ventet på ham på land. Wieser seiler som rormann på en ukrainsk båt og de tok tidlig ledelsen i Aberdeen Dragon European Championship 2008 som seiles i Indre Oslofjord fra 4. til 8. august.

 

– Det var vanskelige forhold, men vi traff på skiftene og dekket posisjonen vår gjennom hele racet, sier Wieser som seilte i mål 15 båtlengder foran neste båt i en pressemelding utstedt av regattaarrangør KNS.

 

Wiesers plassering var imidlertid ikke helt i boks, siden han fikk en protest mot seg, og etter protestbehandling ble han diskvalifisert etter en le-lo situasjon i starten. Dermed rykket Eivind Melleby opp til en 4. plass og Karianne Eikeland opp til en 6. plass. Det er sveitsiske Mario Kniffka som leder etter et race.

 

Eivind Melleby, Vidar Hansson og Rolf. Th. Holm hadde en bra dag på vannet. Men den kunne vært bedre.

 

– Vi rundet som nummer to på første merke kanskje 2-3 båtlengder bak Wieser, forteller Hansson.

 

På den siste kryssen gikk det imidlertid galt for Asker-båten når problemer med utstyret om bord tok all fokus. Dermed tapte de mange plasser, men de kom seg likevel inn til en anstendig 5. plass. De ble beste norske båt, mens Karianne Eikeland, Petter Mørland Pedersen og Pål Tønnesson ble nest beste norske båt med en 7. plass.

 

Dagen åpnet med mye regn og veldig lite og slengete vind. Det førte til utsettelser, men da de først kom i gang så frisknet det etter hvert ganske kraftig. På den siste lensen blåste det opp til 28 knop og det førte blant annet til at Jørgen A. Paulsen, Bundefjorden Seilforening, mistet masten.

 

Tirsdag er det planlagt to seilaser og forholdene skal i følge meldingene bli litt snillere. 64 båter er med i mesterskapet.

Hele resultatlisten finner du her.