Simrad OneStar 2008 byr på levende «sjakkspill»

Utfordrende forhold og nytt løp venter deltagerne

Utfordrende forhold og nytt løp venter deltagerne

Deltagerne i Simrad OneStar kan vente seg varierende og utfordrende forhold når de legger i vei fra Hankø om morgenen 6. august. De vil også møte et helt nytt løp når de starter.

Publisert Sist oppdatert

Mens deltagerne i enmannseilasen Simrad OneStar vil ankomme Hankø i løpet av morgendagen i en frisk nordlig bris, vil de sannsynligvis starte dagen etter i en lett sørlig vind. Et lavtrykk er ventet inn over Skagerrak og i motsetning til mange andre lavtrykk, er det et lavtrykk som bringer med seg et noe uryddig isobarbilde – hvilket igjen kan bety lett, skiftende vind under 1. seilas.

Skal vi tolke værmeldingen vil de få skiftende vær; sol og byger, og også det peker i retning av utfordrende forhold hvor det gjelder å ha øynene med seg og følge med på skyer og klarvær som ganske sikkert vil bringe med seg vindkantringer. Skagerrak kan de nærmeste dagene bli arena for et vanskelig sjakkspill med 30 levende «sjakkbrikker». Alle båtene har trackingboks om bord, slik at de skal kunne følges på Internett, og for alle dem som følger seilasen på Internett, kan årets Simrad OneStar bli særs spennende og interessant. Så også – selvfølgelig – for aktørene ute på sjøen.

NYTT LØP. Mens Simrad OneStar tidligere har vært en etappeseilas mellom Hankø og Arendal – via Väderöarna, vil årets regatta bestå av to seilaser med et utvalg rundinger.

– Vi har valgt ut et antall aktuelle rundingsmerker, og utifra værmeldingen vil vi gi et løp som gir en best og morsomst mulig seilas med en varighet på fra 24 til 28 timer. Det vil bety flere rundinger, mer håndtering og flere, varierte utfordringer, sier regattasjef Lars-Erik Larsen i Fredrikstad Seilforening.

Første start går fra Hankø onsdag morgen og rundingsalternativene som da ligger foran seilerne og som kan velges ut til å danne et løp med en varighet på ca. 24–28 timer, er:

  • Jomfrulands Rev
  • Rakkeboene
  • Sydosgrunnen ytterst i Sandefjordsfjorden
  • Tristeingrunnen ved Færder
  • Persgrunnen i Sverige
  • Struten utenfor Hankø
  • Mefjordboen i Oslofjorden
  • Hollænderboen i Oslofjorden
  • Utlagt merke ved startlinjen utenfor Hankø

 

Hvilke rundingsmerker som vil bli benyttet og i hvilken rekkefølge vil bli bestemt og offentliggjort senest kl 21 tirsdag kveld. Da vil alle deltagerne være samlet til skippermiddag på Hankø Yacht Club.

Slik det ser ut nå vil deltagerlisten ende på ca. 30 seilere. Arrangøren har mottat noen avmeldinger de siste dagene, men med 30 startende ender deltagerantallet på det samme som i fjor.