PLAYSTATIONs skipper forsvant i fly for ett år siden

Er Steve Fossetts død en bløff?

Er Steve Fossetts død en bløff?

Skipperen på den store, rekordsettende katamaranen PLAYSTATION, amerikaneren Steve Fossett som også hadde en hang til å sette rekorder med luftballong, forsvant sporløst i Nevada-ørkenen i USA for snart ett år siden. Nå spekuleres det i om han har forfalsket sin egen død.

Publisert Sist oppdatert

Det er VG som 2. august bragte et stort oppslag om den amerikanske eventyreren, som i begynnelsen av dette århunderet satte flere rekorder med den 125 fot (38 m) store katamaranen PLAYSTATION (senere omdøpt til CHEYENNE). Steve Fossett seilte også om trofeet Jules Verne og var en markant seiler som lekte seg i rekordmiljøet blant de store gutta. Og det hadde han økonomi til, milliardær som han ble omtalt som.

SPORLØST VEKK. I september i fjor ble han imidlertid sporløst borte under en flytur over Nevada-ørkenen. Det utløste en stor leteaksjon, men det var ingen spor etter verken flyet eller mannen. Fem måneder etterpå ble han erklært død.

Dette sås det nå tvil om, og ifølge VG, som igjen refererer til engelske aviser, hevder etterforskere nå at han kan ha regissert sin egen død.

De finner det merkverdig at de ikke har funnet noen spor etter flygeren i leteaksjonen, som betegnes som den største i USA noensinne. Under aksjonen fant de derimot seks andre flyvrak som de ikke hadde sett før, men ikke Fossetts fly eller levninger.

Så hvorfor skulle han forsvinne?

ELSKERINNER. Ifølge forsikringsetterforskeren Robert Davis fra Lloyd’s of London skal han ha hatt økonomiske vansker. Dessuten skal han ha hatt to elskerinner på si, og etterforskerens teori er at en opprivende skilsmisse med kona Peggy, som han hadde vært gift med i 38 år, ville føre til ruin og et dårlig rykte, og at det kan ha vært motiv for forsvinningsnummeret. Eller dødsfallet?

Fossetts siste flytur foregikk i et lite fly som etter sigende enkelt kunne demonteres og gjemmes. Flyet sendte aldri ut posisjonen sin etter at det tok av, og Fossett la i vei kun iført shorts og T-skjorte.

Også det synes etterforskeren var betenkelig.

Kan ryktet om Steve Fossetts død være betydelig overdrevet...?