Aberdeen Dragon Europeans 2008

Drake EM 20008 Europamesterskap Drake

Karianne Eikeland på norsk topp-plass

Det var en god norsk dag i Aberdeen Dragon European Championshiptirsdag. Terje Wang, KNS, tok en seier og Karianne Eikeland rykket opptil en sammenlagt 6. plass.

Publisert Sist oppdatert

Dag to er over i europamesterskapet i Drake og i presseinformasjonen fra KNS Sport er det en fornøyd Karianne Eikeland som forteller om dagen i Draken:

– Det viktigste for oss er jo å slå Eivind Melleby, lo en fornøyd Karianne Eikeland da hun kom inn til Herbern Marina etter to seilaser i Aberdeen Dragon European Championship tirsdag.

Hun seiler sammen med Mellebys faste Star-makker Petter Mørland Pedersen, og da gir det seg selv hva som er et delmål i mesterskapet. Eikeland seilte inn til en 27. plass i det første racet og avsluttet dagen med en langt bedre 8. plass.

 

Dermed rykket de forbi Melleby på sammenlagtlisten. De ligger nå på henholdsvis 6. og 8. plass.

 

Terje Wang leverte den første norske spikeren i dag etter han seilte seg opp gjennom feltet i det siste racet fra en 10. plass til å vinne med 20 meter foran russeren Mikhail Senarotov. Senarotov ligger på en sammenlagt 3. plass så langt.

 

Forholdene i Indre Oslofjord var ganske vanskelige i dag med avtagende skiftende vind i det siste racet, men i det første racet var det stabil nordavind og strålende sol.

 

Det er russiske Emalianov Konstantin som leder foran danske Jørgen Schönherr etter tre seilaser. Aberdeen Dragon European Championship fortsetter med to seilaser onsdag og avsluttes på fredag.

 

Resultatene finner du her.