Aberdeen Dragon Europeans 2008

Drake EM 20008 Europamesterskap Drake

Russerne viser Drake-grep

Seilerne fra Moskva har festet grepet i Aberdeen Dragon EuropeanChampionship. Fem av de syv første plassene er tatt av lag fra PirogovoYacht Club i Moskva. Eivind Melleby er igjen tilbake i det gode selskapmed en 5. plass.

Publisert Sist oppdatert

(Presseinformasjon fra KNS Sport): – Det var en god, men vanskelig dag på vannet. Forholdene her er veldig likt det vi har i Moskva; skiftende, forteller en fornøyd Maxim Logutenko, Pirogovo Yacht Club.

 

Han er skipper på I Feel Good og leder nå Aberdeen Dragon European Championship etter fem seilaser. Alle de tre første plassene er besatt av seilere fra den samme seilforeningen i Moskva. Det er to seilaser igjen av mesterskapet.

 

Onsdagen ble veldig våt for Drake seilerne i Indre Oslofjord. Regnet pøste til tider ned over banen. Det første racet gikk i en pen 8 knops vind, men det andre racet ble langt mer utfordrende. Da minket vinden, dreide kraftig og regattakomiteen kortet til slutt inn banen.

 

Eivind Melleby, Asker Seilforening, var ikke fornøyd med dagens seiling. De lå blant de tre beste en stund i begge seilasene. Men det holdt aldri helt til mål for Melleby, Vidar Hansson og Rolf Th. Holm. De ligger nå på en sammenlagt 5. plass.

 

– Det er 15 poeng opp til førstemann så mye kan fortsatt skje på to seilaser, sier Melleby.

 

Karianne Eikeland tok et langt fall i dag og ligger på en sammenlagt 16. plass.