Simrad OneStar 2008

Slitne seilere har inntatt Hankø

Slitne seilere har inntatt Hankø

Simen Løvgren fra Asker Seilforening og Kjell Ulrik Sandvig fra Bærum ble de to seierherrene i første race i Simrad OneStar. Det ble en seilas med mange og tøffe utfordringer – ikke minst den siste natten.

Publisert Sist oppdatert

Første båt var i mål klokka 0530 i morges, og det var noen slitne seiler som utover dagen i dag er kommet inn til Hankø. Natten viste seg fra en mørk og svært våt side, og i tillegg var vinden svært ustadig. Den varierte fra null til kuling, og skiftene kom brått da det var bek mørkt og null sikt.

– Det er det verste jeg har vært med på som shorthandedseiler, sa en så erfaren seiler som Tor Hove.

SJØSYKE OG MAGETRØBBEL. Flere seilere har rapportert om sjøsyke og noen har seilt deler av racet med magetrøbbel.

– Jeg var skikkelig dårlig det første halve døgnet og holdt ikke på noenting, sa Simen Løvgren, som likevel bet tennene sammen og fullførte – med bravour. For selv om han ikke fikk i seg en matbit før han hadde passert Rakkeboene, seilte han seg inn til seier i sin Sun Fast 3200.

Litt mindre problemer hadde Kjell Ulrik Sandvig som var strålende fornøyd med å trone øverst på resultatlisten i klassen for de største båtene.

– Jeg røk bomvangen og hadde litt problemer med en seneskjedebetennelse i hånden som truet med å komme tilbake for fullt, men det gikk bra, sier han.

I kveld samles seilerne på Hankø Yacht Club til en felles middag, hvoretter det bærer ut til ny start i morgen tidlig.

For flere detaljer, se live-sidene og resultatene fra regattaen.