EM ORC International

TEAM BERGEN kjemper om sølvet

TEAM BERGEN kjemper om sølvet

TEAM BERGEN avanserer i Marstrand der det arrangeres EM i klassen ORCinternational. Sverre Valeur og TEAM BERGEN har kjempet seg tilen 2. plass før siste avgjørende regatta i idag. 40 båter er med imesterskapet. I dag er det lang havseilas.

Publisert Sist oppdatert

Mesterskapet går over 5 dager der man kombinerer bane- og offshore-seiling. Etter å ha åpnet mesterskapet med en 18. plass i første regatta har det bare gått oppover for TEAM BERGEN. Båtfarten begynner å komme på plass og teknisk fungerer alt som det skal, ifølge en rapport fra det norske laget.

Førsteplassen sammenlagt innehas av svensken Ralf Aspholm ombord i den svenske båten DATA COMMUNICATION. Aspholm har vunnet alle løp foruten om ett, og førsteplassen er dermed uoppnåelig med mindre noe alvorlig skulle skje under morgendagens 24-timers offshore-race. På foreløpig 3. plass, bak TEAM BERGEN, ligger fjorårets VM-vinner i IMS, BELUGA, med skipper Christian Plump.

Det er god stemning ombord hos Valeur som lover å kjempe med nebb og klør for å gå i mål til sølvmedalje i dagens regatta. Etter gårsdagens baneseilas har laget restituert med god middag på Sosieteten i Marstrand.

Løpet for dagens havseilas er satt og deltagerne skal seile ca. 110 n mil: Marstrand–Lesø–Skagen–Svenskekysten–Lesø–Marstrand.

Resultater finner du her.

For mer EM-stoff kan du gå til TEAM XTREMEs blogg her.