Ynglingen 12, Peer Moberg 23….

Ytterst svak norsk OL-start

Ytterst svak norsk OL-start

Begge de to OL-båtene som var først i ilden fikk en nesten verst tenkelig start på seilasene i Qingdao, og begge hadde kun tre konkurrenter bak seg da de kom i mål. Siren Sundby, Lise Birgitte Fredriksen og Alexandra Koefoed endte på 12. plass; Peer Moberg på 23. plass – trolig.

Publisert Sist oppdatert

Om det var startnerver eller noe annet skal være usagt, men Ynglingen rundet sitt første OL-merke i 2008 på nest sisteplass, for deretter å fortsette med å runde de to neste merkene aller sist. Mot slutten gikk det litt bedre og ved å passere tre båter på den siste leggen, fikk de reddet seg inn til 12. plassen; 2 minutter og 10 sekunder bak vinnerbåten fra Australia.

I BAKLEKSA. Stort bedre var det ikke for Peer Moberg. To seilere hadde han bak seg på første merke, men deretter gikk det bedre og på det 3. merket var han oppe på en 17. plass. Hva han til syvende å sist endte på er foreløpig ikke helt sikkert. I det ene øyeblikket står det at han har fullført på 20. plass, i et annet kan han være ute av listen, og i et tredje øyeblikk nr. 23…?

Det blåste lett fra øst i åpningsregattaen, og seilerne kunne glede seg over sol og 27 varmegrader.

LIKE ILLE I 2. SEILAS? I den andre seilasen, som pågår i skrivende stund, ser det noe lysere ut. Da rundet Moberg på 14. plass etter en 10 minutter lang kryss. For Ynglingen ser det ikke ut til å gå veien; de åpnet 2. seilas med å runde 1. merke på sisteplass...

OPPDATERT ETTER 2. SEILAS: Det gikk fra ille til værre: Peer Moberg nr. 24, Ynglingen på 13. plass. Sammenlagt ligger begge de to norske lagene på nest sisteplass.

Peer Moberg viste imidlertid litt av potensialet sitt og var helt oppe på 5. plass, men ha presterte å ramle fra 6. til 24. plass på siste legg. Har han mon tro gjort noe som har fått dommerne til å ilegge en straff?

Og et annet spørsmål: Røk det norske håpet om medalje allerede første dag?

Du kan følge OL-resultatene fra merke til merke her.