Simrad OneStar 2008

Simen Løvgren den store vinneren

Simen Løvgren den store vinneren

Kjetil Bakke fra Asker kom først i mål i det andre racet i Simrad OneStar, men det ble Tor Hove i ELANOR som tok seieren i den største LYS-klassen. Blant de minste båten var det Simen Løvgren i OPTIMILA som tok nok en seier, og derved stikker han etter all sannsynlighet av med hovedpremien.

Publisert Sist oppdatert

Etter et tøft førsterace i Simrad OneStar, stakk de 16 gjenværende seilerne til havs i en laber nordlig bris. Kursen ble satt sørover mot Persgrunnen i et løp med en totallengde på ca. 80 n mil.

– Seilerne hadde et tøft førsterace, og vi besluttet å gi dem en kortere etappe i det andre, sier regattasjef i Fredrikstad Seilforening, Lars-Erik Larsen.

NORDAVIND SOM SVIKTET. Og nordavinden båtene startet i, holdt til mål – nesten. For helt mot slutten av seilasen døde vinden, noe som rammet Kjell Ulrik Sandvig i båten BLÅ STÆR hardest. Han lå an til å seile inn til noe som kunne blitt hans andre seier, men ca. 5 n mil før mål droppet vinden gradvis til nærmest å bleike ut. Og derved ble BLÅ STÆR liggende...

Da var det Tor Hove som kunne inkassere seieren i racet – og sammenlagt i den største klassen. Pål Stiansen seilte inn til 2. plass i den største klassen i det andre racet.

SIMEN-SEIER. I klassen for de minste LYS-båtene ble det nok en gang Simen Løvgren som vant. Han vant også første race, og med to seire blir det nok han som stikker av med regattaens hovedpremie, Frederik Horns Minnepokal.

Hans argeste konkurrent var Henrik Torgersen i SARA CHARLOTTE, som lenge lå først på vannet av de to, men han kom aldri langt nok foran OPTIMILA, Simen Løvgrens Sun Fast 3200, til at marginene var på hans side. Henrik Torgersen kan imidlertid komme til å få prisen «Årets Rookie» – prisen til beste »nybegynner». Henrik Torgersen er nemlig debutant i Simrad OneStar i år.

Kjetil Bakke kom først i mål ca. kl 23:30 fredag kveld; resten av feltet vil komme inn utover natten.

Du kan følge regattaens avslutning med tracking, nyhetsoppdateringer og resultater i race 2.