OL 2008

Pen åpning av Ruth

Pen åpning av Ruth

  Kristian Ruth har seilt jevnt godt på første dag i Laser-klassen. Han var endog helt i tet ved et par anledninger. Cathrine Gjerpen seilte i den helt andre enden av skalaen på sin første dag. Stålstrøm lyste til i dag i brett-klassen.

Publisert Sist oppdatert

Asker seileren Kristian Ruth åpnet OL-ballet sitt med en pen 10. plass. Det blåste seks knops vind på banen da Laser-feltet ble satt i gang.

FØRSTEMANN. I dagens andre race ledet Ruth på både første og andre merke, men måtte til slutt se seg slått av ti andre seilere. Det er imidlertid en pangåpning av den målbeviste, men lite OL-vante Ruth vi her ser nå.

Han ligger på en sammenlagt 8. plass i klassen. Andrew Murdoch (NZL) leder etter å ha seilt inn en 2. og en 5. plass.

NEDTUR. Like bra gikk det ikke for Cathrine Gjerpen på tirsdag. Hun hadde en mildt sagt depressiv start på i Laser Radial seilasene i Kina. I tirsdagens første race lå hun en stund på 23. Plass, men ramlet til slutt ned på 26. Plass av de 28 seilerne. I det siste racet vekslet hun mellom siste og nest siste på de forskjellige rundingene.

Gjerpen ligger på sisteplass.

OPPTUR. Jannicke Stålstrøm har tydeligvis lagt gårsdagens dårlige resultater bak seg. Hun er en erfaren seiler og vet hvordan hun skal rette blikket fremover. I tirsdagens første regatta seilte hun inn til sølvplass og i den andre ble det nummer 12. på hortensjenta.