OL i Beijing 2008

Kristian Ruth et par trinn ned

Kristian Ruth et par trinn ned

Etter den ene seilasen som ble gjennomført i Qingdao ligger Kristian Ruth nå på en 10. plass sammenlagt. To norske båter ligger innefor medaljeseilas så langt.

Publisert Sist oppdatert

Kristian Ruth åpnet dagens seilas som nummer ti på toppmerket, 52 sekunder etter første båt. Men etter ca. 55 minutter seiling kom Ruth inn som båt nummer 17, tre minutter og ni sekunder etter amerikanereren Andrew Campell. Fem knop vind blåste det på den kinestiske banen i dag, noe som gjorde at dagens andre seilas ble utsatt til i morgen.

Ruth ligger dermed på en 10. plass på listene, akkurat innenfor medaljefeltet, men det er mange seilaser igjen. Først på listen ligger Diego Romero fra Italia og ledelsen har han skaffet seg med serien 6–3–5.

Ynglingen fikk også seilt ett race i dag og Siren Sundby, Lise Birgitte Fredriksen og Alexandra Koefoed leverte en 12. plass i det 15 båters store feltet. Dette gjør at ynglingjentene ligger innenfor finalegjengen, med to poeng opp til niendeplassen og to ned til den 11. plassen på listene.

Cathrine Gjerpen har ikke helt funnet formen i Qingdao. Hun ligger etter tre seilaser på en nest siste plass, 27 av 28 båter. I dag leverte hun en 24. plass. Det er mange seilaser igjen, og det kan stort sett bare gå en vei for KNS-seileren.

I Finnjolle er det engelskmannen Ben Ainslie som holder et fast grep om topp-plassen. Peer Moberg leverte en flott førsteplass for to dager siden, men i dag ble det med en 18. plass. Dette gjør at han ligger som nummer 21 på listene – 32 poeng fra medaljeseilaser. Moberg har tre seilaser å gjøre det på.

49er-gutta Christopher Gundersen og Frode Bovim leverer relativt jevne resultater, med en 7. plass som beste. I dag leverte de fra seg serien 11-14-13, som putter de som nummer 14 på resultatlistene. De har fem seilaser igjen og 23 poeng opp til medaljeseilas.

Imorgen er det nye muligheter i Qingdao, da skal alle de norske utøverne seile regatta.