OL i Beijing 2008

Kristian Ruth lyspunktet

Kristian Ruth lyspunktet

Kristian Ruth fortsetter å imponere i Qingdao. Nå ligger han på en 7. plass sammenlagt. Peer Moberg må reise hjem og Ynglingen nådde medaljeseilasen – så vidt.

Publisert Sist oppdatert

Vanskelige vindforhold gjorde at det ble med én seilas i Qingdao i dag. Ynglingen og Finnjolle mister dermed sine siste seilaser og sendes direkte til medaljeracet. Ynglingen, Siren Sundby, Lise Birgitte Fredriksen og Alexandra Koefoed, fikk plass i medaljeracet – så vidt. 

FINNJOLLE. Peer Moberg, derimot, må finne seg i å pakke båten og reise hjem. Det han tar med seg hjem fra OL i Beijing blir en 19. plass, langt unna det forventningene tilsa. Bronsevinneren fra prøve-OL ifjor avsluttet mesterskapet i Kina med en 4. plass, som gir han følgende serie under OL: 23–(DSQ)–11–19–22–1–DSQ–4.

Ynglingen skal som sagt seile medaljeseilas i morgen tidlig og det er en teoretisk, merk svært teoretisk, mulighet for jentene å nå en bronsemedalje. Men da MÅ de vinne i morgen, samtidig som poengfordelingen til de andre båtene må være i ekstrem norsk favør.

STØRSTE. Dagens største prestasjon, sett med norsk øyne, er igjen Laser-seileren Kristian Ruth. Ruth viser at han hører hjemme i toppen og åpnet dagens race med å ligge som båt nummer 8 ved første merke, 23 sekunder etter lederen. Etterhvert taper han litt til de andre og ender opp på en tiende. Etter fire seilaser ligger Ruth på en syvende plass sammenlagt, i et svært tøft Laser-felt.

Kristian Ruth har seilt jevnt; 10–11–17–10 ser serien ut så langt. Om han greier å få inn et par topplasseringer i de resterende seilasene kan dette se svært bra ut for Asker Seilforenings Kristian Ruth.

Jannicke Stålstrøm har også seilt ett race i dag og begynte relativt forsiktig på banen. Underveis i løpet lå hun dårligst som nummer 19, men greide å seile seg opp til en 10. plass som gir henne medaljeseilas-plass på en syvende.

Cathrine Gjerpen hadde ikke helt dagen i dag heller og endte på en 27. plass. Gjerpen ligger da sammenlagt på en desidert sisteplass i Laser Radial-feltet på 28 båter.

49er-gutta Christopher Gundersen og Frode Bovim fikk ikke seilt idag. Det sørget forholdene i Qingdao for.