Godt resultat av Lars Johan Brodtkorb

Norsk sølv i tysk Optimist-mesterskap

2. august var Lars Johan Brodtkorb fra Horten Seilforening, Line Flem Høst, KNS og Celine Therese Herud, Moss Seilforening på plass i Ribnitz-Damgarten for å seile årets tyske mesterskap for Optimistjolle, IDJÜM. Ylva Brodtkorb har sendt oss denne rapporten.

Publisert Sist oppdatert

Den første dagen startet med mye vind og mange båter kullseilte. Lars Johan vant første race suverent og ble slått på målstreken og fikk en andreplass i race 2.

Andre dag blåste det for mye til at det ble seiling. Det ble målt vindstyrker fra 24 til 32 knop.

Tredje dag var det for lite vind. Alle ble sendt ut på vannet på formiddagen, men det var for lite til å få gjennomført noen race. Men etter noen timers landligge ble det gjennomført 2 race sent på ettermiddagen.

Fjerde dag ble en lottodag på sjøen med merkelige vinddreininger og vindstyrkendringer. De gjennomførte 4 race og seilerne kom ikke på land før i skumringstimen.

MED I KAMPEN. Lars Johan fikk 2 gode og 2 middels resultat. Etter åtte race lå Lars Johan på en 5. plass og det var spenning før siste dag av mesterskapet.

Maximilian Hibler ledet med 20 poeng og var ganske sikker på å vinne – med mindre han tabbet seg ut den siste dagen. Ellers var det mulig for de neste ni og avansere oppover listen med god seiling.

Det blåste jevnt ca. 5 m/sek da de to siste racene gikk. Lars Johan ble nr 2 i race 9 og i siste race møtte han alle konkurrentene foran på listen og hadde mulighet til å seile seg opp. Det ble en spennende seilas hvor Lars Johan, Paulina Rohtlauf og Maximilian Hibler kjempet i toppen sammen med dansken Kristian Nygard og Hannes Marten.

SPENNENDE FINALE. Lars Johan lå på 4. plass ved gaten og seilte en strålende sistekryss og kom 1 5m før de andre på kryssmerket. Racet ble avkortet på sløremerket på grunn av lyn og torden over land og da hadde ingen andre sjans til å ta ham igjen. Paulina og Lars Johan endte på samme poengsum, men Lars Johan gikk forbi og fikk sølv sammenlagt på grunn av seier i siste race.

Line kom til mesterskapet med målsetning om å komme seg opp på startlinjen. Noe hun klarte i de aller fleste regattaene og lå høyt oppe på første kryss. Med jevn seiling og en 10. plass som beste plassering, endte hun på en 49. plass sammenlagt.

Celine ødela båten sin den første dagen og seilte med lånt båt resten av mesterskapet. Celine fikk en flott 9. plass som beste plassering og var på hugget i starten, noe som resulterte i en BFD. Sammenlagt endte hun på 164. plass.