OL 2008 Beijing

Ynglingen hjem med 9. plassen

I dag seilte Ynglingen medaljeseilas og Siren Sundby, Lise Birgitte Fredriksen og Alexandra Koefoed ble nummer syv. Etter poengutdelingen ender dermed ynglingjentene på en 9. plass i OL. Kristian Ruth leverte strålende i dag – igjen!

Publisert Sist oppdatert

Medaljeseilasen for ynglingene ble i dag seilt i rundt 15 knops vind. De norske jentene rundet første merke som nummer seks og i løpet av racet var jeneten oppe på fjerdeplass. Ved målgang hadde jentene droppet et par plasser, til syvendeplassen. Dette ga de 12 poeng i dag og 69 poeng totalt, seks poeng bak åttendeplassen.

Engelske Sarah Ayton, Sarah Webb og Pippa Wilson tok gullet som de har hatt kontroll på så godt som hele mesterskapet. 24 poeng er det som skulle til for gullmedalje.

OPP. Kristian Ruth fortsetter å imponere i Laseren. I dag seilte Ruth seg inn til en ny strålende plassering. En åttendeplass i dag gjør at han ligger åtte totalt.

Men det er veldig tett: Det er åtte poeng opp til toppen og kun fem poeng til andreplassen!

På banen for RS:X fikk Jannicke Stålstrøm seilt to seilaser i dag, som hun avsluttet på henholdsvis 10. og 15. Hun ligger dermed på en tiendeplass, akkurat innenfor medaljeseiling.

I 49er-klassen nådde ikke Christopher Gundersen og Frode Bovim medaljeracet som ble seilt i dag. Skiff-paret tar med seg 13. plassen hjem til Norge.

Finnjolle har også avsluttet OL i dag og ikke overraskende ble det Ben Aisnlie som tok med seg gullet hjem til England.