Søk i arkivet

OL 2008To norske seilere i medaljefinale?

Verken Kristian Ruth eller Jannicke Stålstrøm hadde noen god oppfølging av morgenens første seilaser, og begge er nå avhengig av et godt resultat i dagens siste seilas for å nå medaljefinalen i morgen.

Med sin hittil svakeste plassering; 22. plass – noe som gjør at 17. plassen han tidligere har strøket nå blir tellende, ramlet Kristian Ruth ned på 8. plass sammenløagt, og han har nå 12 poeng tilbake til den smertelige 11. plassen, som setter ham utenfor medaljefinalen.

Det var annonsert med at Laser-seilerne skulle ha 4 seilaser i dag, men det er nå klart at det kun blir tre. 9. og siste seilas innledes om ikke lenge, og det er der det hele blir avgjort om Ruth kommer til medaljefinalen eller ikke.

For Jannicke Stålstrøm er det omvendt. Med 21. plass i 9. seilas falt hun ned til 12. plass sammenlagt og er ute av finalen. Det er imidlertid kun to poeng opp til 10. plassen, så med et hederlig resultat i klassens 10. og siste seilas, kan hun redde seg inn igjen.

I øyeblikket er seilasene utsatt på begge baner. Vinden har vært varierende i dag, og de to norske seilerne har atagelig hvert sitt håp: For Kristian Ruth er det greit om det ikke blir flere seilaser i dag. For Jannicke Stålstrøm må det bli en seilas til i dag!

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen