Nordnorsk mesterskap i LYS

Suverene Tromsø-seilere vant det første NNM

Suverene Tromsø-seilere vant det første NNM

Tromsø-seilerne Anton Borch og Tommy Hågensen ble historisk i helgen da de tok med seg nordover hver sin klasseseier under det første nordnorske mesterskapet i havseilas noensinne. Mesterskapet ble arrangert utenfor Lødingen under finfine forhold og var et samarrangement mellom seilforeningene i Tromsø, Harstad og Bodø.

Publisert

– Dette er et mesterskap som er kommet for å bli, oppsummerer regattasjef Sverre Benjaminsen i Tromsø Seilforening, som ved siden av det overordnede ansvaret, seilte mannskap på en av vinnerbåtene. Det kunne han trygt fastslå etter de mange godordene han fikk underveis og i etterkant fra de 18 deltagerbåtene fra Bodø i sør til Tromsø i nord.

FIRE BANER OG EN HAVSEILAS. I alt ble det seilt fire baneseilaser fredag og en havseilas lørdag. Det hele begynte riktignok med en times ventetid før vinden kom fredag. Men da den først kom, blåste den jevnt mellom 10 og 14 knop fra sørvest over hele banen denne dagen og ga like forhold for alle båtene.

Det ble seilt i to klasser der altså MARATHI (Dufour 34) med Anton Borch ved roret ble nordnorsk mester i den minste klassen med ti båter på startstreken, mens Tommy Hågensen om bord i 2ND TIMEAOUT (Elan 340) ble mester i den største klassen hvor sju båter stilte til start første dag og åtte båter dagen etter.

FIRE AV FEM. MARATHI vant fire av de fem seilasene i sin klasse og kunne stryke en andreplass i en av baneseilasene og seilte dessuten inn til en suveren førsteplass lørdag også. På sammenlagtlisten bak MARATHI fulgte Jan Arne Torbergsen med SKARV II (Elan 333) fra Harstad Seilforening og deretter Jan Hjelle med MARTINE (Maestro 36) fra Senja Seilforening.

I den største klassen vant 2ND TIMEOUT alle fire baneseilasene og ble nummer tre på havseilasen lørdag. Nummer to ble Remi Rasmussen med SWAI (Salona 37) fra Bodø Seilforening, mens AMAZING RACE og Kjell Uppheim fra Bodø/Svolvær Seilforening fulgte deretter. SWAI sikret seg dog en Tromsø-skalp ved å vinne havseilasen lørdag i sin klasse.

2-3 METER HØYE BØLGER. Under havseilasen lørdag hadde vinden for øvrig frisknet noe til og skapte en del nye utfordringer. Banen var lagt i en trekantbane fra Lødingen og over fjorden til Tranøy. Dette ga både kryss, lens og slør der de mest ambisiøse skipperne fikk både fuktet og luftet spinnakerne i 2-3 meters høye bølger ute på fjorden. Noe seil og utstyr gikk med underveis og tre båter brøt lørdagens seilas.

Men like fullt – både MARATHI og 2ND TIMEOUT kommer som nevnt fra Tromsø Seilforening og det viser at det ikke var noen tilfeldighet at nettopp Tromsø-seilere gjorde rent bord under Corponor-regattaen tidlig i vår med 2ND TIMEOUT på topp, mens MARATHI vant Vestfjordpokalen og klasseseier under årets Hovde Vestfjorseilasen.

Neste anledning til å vise hvem som er best i nord er under shorthandedregattaen Hekkingen-Andenes i månedskiftet.

Fullstendig resultatliste finner du her.

Og bilder fra mesterskapet finner du på nettsiden til Harstad Tidende.