Varierende forhold

Familie-seier i Oselvar-NM

Det ble til slutt far og to døtre som kunne dra avgårde med gullmedaljene under NM for Oselvar i regi av Milde Båtlag. Stein Olav Drange, Lene og Hilde Visthoff Drange hadde en jevn serie og satte punktum med seier i siste seilas. Derved var gullet deres.

Stein Olav Drange er en gammel ringrev i Oselvar-faget og vant med årets seier sin andre NM-tittel. Ekstra stas var det for arrangørforeningen, Milde Båtlag‚ at det ble hjemmeseier – som en markering av båtlagets 80 årige historie som markeres i år.

VARIERTE FORHOLD. Forholdene varierte i de to dagene mesterskapet varte, og det var lenge usikkert hvem som til syvende og sist ville ende opp på toppen av pallen. Erling Nesse, Birthe Sture og Inger Lise Milde – også de fra Milde Båtlag – innledet med to seire første dag da det var jevne forhold, mens de opplevde atskillig kladdeføre andre dag under langt vanskeligere forhold. Med 12. og 15. plass var de dermed ute av dansen og endte på 6. plass.

Bedre gikk det for Jan Vee, Lars Norvald Grøteide og Jan M. Hansen fra Siglarlaget Njord/Tysnes, som bare var drøye poenget bak vinnerne på sølvplass. De kom på 3. plass i siste seilas. Hadde de karet seg en plass høyere opp, hadde det vært de som ble mestre. Men slik gikk det ikke, men det sier noe om hvor spennende og jevnt mesterskapet var.

Bronsemedaljene gikk til en annen familiekonstellasjon: Olav H., Ida Helen og Christian Østervold fra Austevoll Seilforening. De vant i fjor, men kom litt til kort denne gangen.

GAMMELT PONGSYSTEM. I motsetning til de fleste andre arrangører som nå benytter «low point»-systemet i poengberegningen, brukte Milde Båtlag det gode, gamle bonuspoengsystemet som gir ekstra bonus for plasseringer blant de seks beste (Poeng: 0-3-5,7-8-10-11,7-13-14 osv. for plasseringene 1–8 osv). Valg av system hadde imidlertid ikke avgjørende betydning for medaljefordelingen – så vidt.

20 båter deltok, og dermed er NM-statusen for Oselvar i 2009 sikret. I fjor deltok det også 20 båter – og 20 båter er minimumdeltagelsen i NM for denne typen båter.