Laser-finalen i OL

– Håpløs tulleseilas

– Håpløs tulleseilas

– Det ble en håpløs tulleseilas i altfor lite vind. Det mener Kristian Ruth om OL-finalen i Laser.

Publisert Sist oppdatert

– Det var nesten ikke vind, og det ble en tullete seilas. Flere ganger drev vi akterover på kryssen, og enkelte ganger måtte vi vrikke oss rundt for å klare å skifte halser. Jeg er glad det ikke var jeg som kjempet om OL-medaljer under slike forhold, for dette var ikke en OL-finale verdig, sier Kristian Ruth til SEILmagasinet.

Han mener at arrangørene skulle ha utsatt finalen i påvente av mer vind, og ikke holdt tidsprogrammet slavisk.

– De hadde to reservedager å ta av for å kunne fått avviklet en god finale, og den muligheten skulle de benyttet, sier han.

SEILmagasinet snakket med Ruth i ettermiddag og fortalte ham om den pågående debatten på SEILmagasinets nettsider om OLs oppmerksomhet i norske media, om OLs fremtid og norsk, fremtidig OL-satsing.

– Jeg er akkurat blitt intervjuet av dansk TV. De håpet å få solgt intervjuet til NRK, forteller han. Og på spørsmål om de har hatt besøk av norske pressefolk under OL, sier han:

– Det var en fotograf her for en stund siden som skulle ta bilder for et byrå. Det er det eneste jeg har sett til norske medier.

Om OL-innsatsen til de norske seilerne, sier han:

– Det er klart vi kom hit for å prestere, og jeg skjønner at mange er skuffet over innsatsen til det norske laget.

Selv hadde han som mål å komme topp 10 – og det klarte han.

Og med tanke på fremtiden:

– Mye bør gjøres annerledes frem til 2012, og vi må jo gå nøye igjennom det som har vært gjort frem til dette OLet – med tanke på å lage et enda bedre opplegg neste gang. For min egen del er jeg veldig godt fornøyd med programmet og tilretteleggingen det siste halve året og forberedelsene før OL, sier Kristian Ruth.