Går i mål fredag 22. august

Ståle Jordan en av få fullførende soloseilere

Ståle Jordan en av få fullførende soloseilere

Norges aller første – og hittil eneste – deltager i Minitransat-soloseilasen LesSables-LesAzores-LesSables, Ståle Jordan, nærmer seg mål på 2. etappe. Og ikke bare det; han gjør det godt. Cecilia Aubry har sendt SEILmagasinet denne rapporten:

Publisert

De 27 resterende deltagerne av regattaen LesSables-LesAzores-LesSables har surfet seg igjennom 2. etappe fra Azorene til Les Sables d'Olonne i Frankrike på 6 til 7 døgn. 12 til 15 døgn brukte de på turen til Azorene på 1. etappe, men da var det nesten bare motvind.

Ståle Jordan har holdt en jevn og god fart helt siden starten på den 2. etappen av regattaen torsdag i forrige uke. Mandag kveld kjempet han seg til en 7. plass da han seilte forbi Marine Fuerstein (C2o), som kom på femte på 1. etappe.

Ståle havnet deretter onsdag morgen som sjettemann da Stèphane Le Diraison som lå i teten, måtte bryte regattaen på grunn av tekniske problemer.

I MÅL. Etter 6 døgn med god medvind fra 15 til 20 knop, noen ganger opptil 30 knop, ankom portugiseren Francisco Lobato tidlig i dag morges, kl: 03.15 (21. august) i sin seriebåt LOOKING FOR… til Les Sables d'Olonnes. Han er dermed vinner av LesSables-LesAzores-LesSables 2008 med en totaltid på 18 d, 20 t, 50 min, 49 sek.

RORPROBLEMER. Ståle hadde, på 1. etappe, problemer ved at festet til roret knakk, men han fikk ordnet en midlertidig løsning på Azorene. Følgebåtene i racet har ikke mottatt noen melding om tekniske problemer fra Ståle, og dermed regner vi med at festet holdt og at alt er som det skal om bord i STORMY, som ankommer Les Sables d'Olonne fredag.