NM Melges 24 2008

NM Melges 24 11-Meter T¿nsberg

Storsamling av Melges 24 til helgen

Til helgen møtes godt over 30 Melgeser på Hankø til kamp om NM-tittelen. Klassen tiltrekker seg mange av norges beste seilere og det ligger mye prestisje i NM-tittelen.

(Pressemelding Melges Norway): Melges 24 blir bare mer og mer populær, og kan i år skilte med hele 35 lag på startstreken under NM som arrangeres på Hankø helgen 5.–7. sept. Med 4-5 seilere i hver båt, vil det være nærmere 175 seilere som deltar i årets NM-oppgjør som er Norge og nordens største arrangement med tanke på antall deltakere.

Melges Norway er også klasseklubb for de nordiske landene hvor de to beste båtene i fra Sverige, samt et lag i fra Danmark og et i fra Estland også deltar i årets NM.

Som vanlig stiller mange av Norges aller beste seilere til kappestrid under norgesmesterskapet i seilklassen Melges 24, en klasse der ingenting er overlatt til tilfeldighetene, og oppgjøret har høy prestisje i Norges seilmiljø. Gamle og nye OL-seilere møtes for å gjøre opp om hvem som er Norges beste, det vil si Peer Moberg møter Herman Horn-Johannessen. Begge har bronsjemedalje i fra OL i henholdsvis Atlanta og Sydney.

Lasse Kjus hevder seg i klassen og kan bli den første som tar medalje i ett nasjonalt mesterskap i alpint og seiling samme år!

Det er veldig mange gode lag på startstreken i år og Melges Norway tror 10 lag har potensialet til å stikke av med årets NM tittel. Blant disse 10 lagene finner vi brødrene Kristian og Peder Nergaard som rormenn i hver sin båt.

BRØDRE. Peder Nergaard med båten BLOW har lagt mye trening til Italia i år der de har deltatt i Volvo Cupen med svært gode resultater i verdens beste Melges 24-felt. Kristian Nergaard er tidligere norgesmester i Melges 24 og har ved siden av å delta i Melges 24-regattaer, hevdet seg spesielt godt i 5.5-meterklassen i år der laget har klart den unike prestasjonen å sette en trippel – de er verdensmestere, europamestere og Gold Cup-mestere i 5.5 meterklassen i år.

Fjorårets norgesmester i Melges 24, Peder Jahre med sitt lag, TERRA EIENDOMSMEGLING, vil være svært fokusert på å forsvare NM-tittelen fra i fjor. De har lagt ned mye trening, blant annet har de også deltatt i Volvo Cup i Italia som beste norske båt totalt sett av tre Volvo Cup serier, de ble Cohrintian-mestere i VM på Sardinia i Melges 24, og kan i det hele tatt gjenta suksessen fra i fjor og bli Norgesmestere to år på rad.

HØYT NIVÅ. Melges-klassen er kjent for å holde et svært høyt nivå der det ikke er lett for nybegynnere å hevde seg. Melges-klassen er inkluderende og satser stort på rekruttering til klassen som har vært et svært vellykket prosjekt de seneste årene. Gjennom MÅS Melges (Moro Å Seile) prosjektet låner klassen ut en Melges 24 båt til et nytt lag med seilere som vil prøve seg i klassen.

Årets MÅS Melges lag, med Aleksander Brekke ved roret, har imponert voldsomt og leder faktisk Melges Norway rankingen, og dersom de gjør det bra i NM blir de historiske som nytt lag i klassen med tittelen rankingvinnere! Bergen Sail i fra flåten på vestlandet sender en ungdomsbåt også, så det blir en spennende intern duell mellom dem også.