Wärtsila Windjammer Race 30 år

Høstens høydepunkt i vest nærmer seg

Høstens høydepunkt i vest nærmer seg

Wärtsila Windjammer Race er en av de eldste og mest tradisjonsrike regattaene på Vestlandet, og for mange representerer den et punktum for sesongen. I så fall betyr det at punktum settes 4. oktober.

Publisert Sist oppdatert

I 30 år har regattaen eksistert; det er jubileum i år, og i den anledning håper Stord Seilforening på ekstra stor deltagelse. Regattaen går i LYS- og turklassen, og den pleier å samle seilere fra Karmøy i sør til Nordhordland i nord.

–For mange seilere er Wärtsila Windjammer Race et høydepunkt, men også en markering av at regattasesongen går mot slutten, sier Odd Olsen i Stord Seilforening.

Regattaen teller i HordaCup, så muligheten for å pynte på årets cup-resultat er fortsatt til stede.

Odd Olsen kan fortelle at flere seilere har vært med i over 20 utgaver av regattaen, men det fins også seilere som har vært med i 27 og 28 regattaer.

– Regattaen er derfor blitt et begrep innen for tur- og havseing på Vestlandet, sier han.

Regattaen starter i Leirvik havn kl 12 lørdag. Også mål skjer i Leirvik og etter endt seilas er det Windjammer-fest på Stord Htell med middag, premier, musikk og ikke minst seilprat, skal vi tro odd Olsen.

Påmelding finner du her. De som melder seg på innen 20. september blir med i trekningen om foreningens jubileumspremier.