Rune Aasbergs Class 40 kunne endt i konkursbo

Fikk båten klar i 12. time

Fikk båten klar i 12. time

– Dette har ikke vært noe moro, men nå er båten snart på vei til Norge. Det sier Rune Aasberg som fikk snappet til seg sin nye Class 40 av typen Express 40 før båtbyggeren, Sail Venture Ltd. gikk konkurs.

Publisert Sist oppdatert

1. juli i fjor skulle Rune Aasberg fått levert sin Express 40. Han har vært påmeldt i både Watski Skagerrak TwoStar og Simrad OneStar i år, men  han er forblitt listefyll. Produsenten har hele tiden holdt ham med godt snakk, men etter St. Hans i år tok Aasberg turen selv til England og har siden den gangen jobbet 18 timers dager for å få ferdig båten.

VILLE STOPPE SJØSETTINGEN. – Fredag i forrige uke (5. september) gikk Sail Venture Ltd. konkurs, og jeg fikk frist på meg til mandag for å få båten på vannet og holde den unna konkursboet. Da jeg endelig skulle sjøsette den, kom det folk fra Harken og ville ta beslag i båten fordi Sail Venture skyldte dem penger, forteller Rune Aasberg til SEILmagasinet.

Aasberg fortalte Harken-folkene sin historie; om hvor lenge han hadde ventet og at han faktisk hadde betalt Harken-utstyret to ganger for å få det.

– Da ga de seg, heldigvis, og lot meg sjøsette båten, sier Aasberg, som dog kan fortelle at de nok må ha den på land igjen fordi den lekker i forbindelse med seildrevet.

– Det håper jeg å få fikset, slik at vi kan sette kurs for Norge som planlagt mandag 15. september.

FORNØYD – TROSS ALT. Bortsett fra alle videreverdighetene er Aasber godt fornøyd:

– Båten blir kjempefin den, og jeg har forsøkt å lage den så strippet og lett som mulig. Den har fått all den elektronikken jeg trenger for å seile Route du Rhum og Transat Jacques Vabre, og jeg har fått en av Englands dyktigste installatører til å hjelpe meg, sier han.

SOLO. Den nye båten skal hete SOLO.

– Navnet er det sønnen min som har funnet på, og det henspeiler på at jeg har holdt på her i to måneder alene for å få båten ferdig og at jeg skal seile mye alene med den. Jeg synes navnet passer veldig godt, sier Rune Aasberg som gleder seg til endelig å kunne seile båten i norsk farvann.

FEM BÅTER BYGD. SOLO er Express 40 nr 4 som er bygd av Sail Venture, men ingen av dem er like ferdige som det SOLO er nå.  En 5. båt eksisterer kun i form av et støpt skrog. Det hører også med til historien at eierne av Sail Venture Ltd. allerede er i drift igjen under et nytt selskap; SV Composite.