NORC-ranking i Åsgårdstrand

30 båter til Åsgårdstrand

30 båter til Åsgårdstrand

Fredag samles 30 båter iÅsgårdstrand for klassemesterskap i NORC. Foran årets siste seilas er det JanErik Ruud i MARIELLE VII som leder rankingen i den store klassen, mensTrond Kristensen i TOO AIMING FIRST har en suveren ledelse i den minsteklassen.

Publisert Sist oppdatert

(Pressemelding fra NORC): Båtene har allerede begynt å samle seg i Åsgårdstrand foran helgens klassemesterskap i ORC International, X-41 og First 40.7. Hele 30 båter er påmeldt til det som er årets siste og mest prestisjefylte regatta for storbåtseilerne i Norge.

 

– Her i Åsgårdstrand er alt klar og det kommer til å bli en kanonhelg. Etter en lang sesong er mange av lagene veldig godt samkjørte og godt trente, så her kommer det til å bli mye bra seiling, sier Thomas Nilsson, leder i NORC, og allerede på plass i Åsgårdstrand for å trene.

Første varselsignal for klassemesterskapene i ORCi, X-41 og First 40.7 går klokken 10.55 lørdag 13. september og deretter går det slag i slag på banen utenfor Åsgårdstrand. Seilforeningen kommer til å legge baner mellom Åsgårdstrand, Bastøy og Slagentangen.

 

Den siste oppdaterte rankingen for NORC er akkurat sluppet, og i den store klassen er det Jan Erik Ruud som leder med sin MARIELLE VII.

 

I den lille klassen er det Trond Kristensen som har en klar ledelse på TEAM BRODINAS. Alle de beste stiller til start i Åsgårdstrand.

 

Klassemesterskapet i ORCi er siste del av NORC rankingseilasene 2008. X-99 seiler også i Åsgårdstrand denne helgen.

 

For mer informasjon og påmeldingslister se www.aasgaardstrand-seil.no