NORC Åsgårdstrand

Seier til Thomas Oksmo og Trond Kristensen

Helgens klassemesterskap i Åsgårdstrand var preget av lite vind, menetter tre gjennomførte seilaser var det Trond Kristensen, First 36.7, i den lille klassen og Thomas Oksmo, X-41, i den store klassen som stoigjen som vinnere.

(Pressemelding fra NORC): – Jeg var bare en liten brikke i dette laget. Det er hele laget som skal ha æren for seieren. Spesielt må jeg nevne Peder Jahre på taktikk, Ivar Andreas Monefeldt som ga oss et løft med all sin internasjonale erfaring fra Farr 40 klassen og Petter Bjørge for sine kokkekunstner og sitt humør, sier Thomas Oksmo, skipper på NOR 50, X-41.

De vant den store ORCi klassen i helgen og ble samtidig klassemestere i X-41. X-41 klassen dominerte forøvrig toppen av listen i den store klassen med seks av de syv øverste plassene. Den eneste som klarte å blande seg inn var en annen X-Yacht, Thor Johan Furuholmen med sin 55-foter. Han tok en 3. plass i klassen.

Oksmo & Co brukte fredagen på å trene foran mesterskapet og følte de fikk det lille ekstra som skulle til foran helgen. En annen som hadde det lille ekstra på forhånd var Trond Kristensen, Moss Seilforening.

Han har vunnet klassen de to siste årene og i helgen sikret han seg den tredje strake seieren i sin klasse.

– I år har vi prestert nærmest maksimalt og vunnet fem av seks regattaer. Jeg tror faktisk vi blir bedre og bedre, sier en fornøyd Kristensen.

Han er også av den oppfatningen av hans konkurrenter blir bedre og bedre. Kristensen sitter i styret i NORC og gleder seg over utviklingen i klassen.

– Nivået på seilerne har hevet seg mange hakk. Det gjøres færre feil på banen, de fleste seilere jevnere og flere av lagene utmerker seg stort, sier Kristensen.

Det var 14 båter i den lille klassen og 14 i den store ORC International klassen i Åsgårdstrand i helgen.