SEILmagasinet Shorthanded Ranking 2008

Tor Hove klart i tet etter årets sesong

Tor Hove klart i tet etter årets sesong

Tor Hove  fra Bærum seiler inn i vinteren med en klar ledelse på SEILmagasinet Shorthanded Ranking, som nå er oppdatert etter årets siste seilaser. Simen Løvgren fra Asker er derimot Årets Shorthanded-seiler 2008, mens Kristin Songe-Møller fra Sandefjord er Årets Kvinnelige Shorthanded-seiler 2008.

Publisert Sist oppdatert

Etter endt sesong i fjor var det Eilert Kamfjord fra Tønsberg som toppet rankingen etter en enestående sesong da han detroniserte Tor Hove. I år har Hove gjenerobret posisjonen med klar margin og topper rankingen.

ÅRETS SHORTHANDED SEILER. Hove er også den eneste på topp 10-listen for Årets Shorthanded Seilere som også var med på topp 10-listen for 2007. Alle de andre blant de 10 beste, med Simen Løvgren i spissen, er nye på årets liste. Løvgren er uten tvil Årets Shorthanded Seiler, mens Tor Hove representerer kontinuiteten.

Også Tormod Lie fra Fredrikstad, nummer tre blant Årets Shorthanded Seilere, har markert seg sterkt i år, og han lå lenge på toppen av listen. En annen seiler som også har gjort seg sterkt bemerket i år, er Pål Terje Christensen fra Asker. Han rykket opp fra en 39. plass i fjor til 4. plass i år.

SEILEREN, IKKE BÅTEN. Lie og Christensen er for øvrig soleklare eksempler på at det er seilerne og ikke nødvendigvis båtmateriellet som teller i shorthanded-seiling. Begge seiler med båter fra 1980-tallet; Lie i en TwoStar 36 og Christensen i en Omega 34.

Fredrik Brandt-Rasmussen, også han fra Asker – Asker har tre seilere blant de fem beste på årets liste – har hatt en fin sesong sammen med Vestfjordens Bjørn Forslund. De plasserte seg på henholdsvis 5. og 7. plass.

23% ØKNING. Listen over Årets Shorthanded Seilere teller i år 387 navn, mens det i fjor var 314 seilere som kapret shorthanded-poeng på rankingen (plasserte seg blant de 12 beste). Det er en økning på over 23%!

Den totale rankingen teller nå 746 navn. Etter fjorårets ranking-sesong talte listen 609 navn. Det betyr at sesongen 2008 har rekruttert 137 nye poengscorere som har plassert seg blant de 12 beste. Det er 22,5% flere enn i fjor.

KRISTIN SONGE-MØLLER. Mens Rannveig Strømsnes fra Bergen var fjorårets beste kvinnelige seiler, har årets soleklare ener vært Kristin Songe-Møller fra Sandefjord. Hun har samlet nesten dobbelt så mange poeng Anna Gregersson fra Stavanger, som kom på 2. plass i år. Strømsnes ble nummer tre.

Antall kvinnelige poengscorer har gått noe ned i år. I 2007 talte listen 32 navn, i år er det 29 navn på listen. Tre seilere blant de 10 beste i år, var også representert blant de 10 beste i fjor, så også blant kvinnene har det vært stor utskifting i toppen.

ÅRETS NYKOMMER. Fredrik Brandt-Rasmussen fra Asker er Årets nykommer. Han scoret sine aller første shorthanded-poeng under Helly Hansen Skagen Race, og fra å være uplassertpå SEILmagasinet Shorthanded Ranking i 2007, har han seilt inn så mange poeng i 2008-sesongen at det har løftet ham til en 20. plass på rankingen.

Blant de 30 beste på SEILmagasinet Shorthanded Ranking er disse 10 de største klatrerne fra 2007 til 2008:

  1. Fredrik Brandt-Rasmussen, Asker – uplassert i 2007
  2. Bjørn Forslund, Vestfjorden – 551 plasser frem fra 2007
  3. Jon Storli Sæther, Asker - 354 plasser frem
  4. Christen With, Asker - 176 plasser frem
  5. Steinar Støre, Røyken - 126 plasser frem
  6. Kristin Songe-Møller, Sandefjord - 83 plasser frem
  7. Kjell Ulrik Sandvig, Bærum- 51 plasser frem
  8. Pål Terje Christensen, Asker - 41 plasser frem
  9. Per Hertzberg, KNS - 28 plasser frem
  10. Kjell Ove Klungrehaug, Bergen - 28 plasser frem

 

Du finner oppdatert totalranking og listene for Årets Shorthanded Seilere her.

BEGREPSFORKLARING:

SEILmagasinet Shorthanded Ranking er en rankingliste der de siste fire åres resultater med ulik vekting er tellende.

Årets Shorthanded Seiler er en liste der kun inneværende års fire beste resultater teller.