Wärtsila Windjammer Race 30 år

Siste frist for Windjammer-regattaen

Siste frist for Windjammer-regattaen

I dag går påmeldingsfristen til  Wärtsila Windjammer 2008 ut. – Vi har per i morges 40 påmeldte båter – målet er 50, sier Odd Olsen i Stord Seilforening, og etterlyser de 10 seilerne som skal til for at målet skal nås.

Regattaen, som starter 4. oktober, har eksistert i 30 år; det er jubileum i år, og i den anledning håper Stord Seilforening på ekstra stor deltagelse. De har satt 50 båter som et ambisiøst mål. Regattaen går i LYS- og turklassen, og den pleier å samle seilere fra Karmøy i sør til Nordhordland i nord.

– For mange seilere er Wärtsila Windjammer Race et høydepunkt, men også en markering av at regattasesongen går mot slutten, sier Odd Olsen i Stord Seilforening.

Regattaen teller i HordaCup, så muligheten for å pynte på årets cup-resultat er fortsatt til stede.

Odd Olsen kan fortelle at flere seilere har vært med i over 20 utgaver av regattaen, men det fins også seilere som har vært med i 27 og 28 regattaer.

– Regattaen er derfor blitt et begrep innen for tur- og havseing på Vestlandet, sier han.

Regattaen starter i Leirvik havn kl 12 lørdag 4. oktober. Også mål skjer i Leirvik og etter endt seilas er det Windjammer-fest på Stord Hotell med middag, premier, musikk og ikke minst seilprat, skal vi tro Odd Olsen.

Påmelding og mer informasjon finner du her.