International One Meter

14 regattaer på fire timer

14 regattaer på fire timer

På lørdag arrangerte Sandefjord Seilforening rankingregatta formodellseilerne. Morten Tønnesen fra Norsk Modellseilerforening vantforan Terje Gleditsch fra arrangørforeningen. Gode vindforhold gjordeat det ble arrangert ikke mindre enn 14 regattaer på 4 timer.

(Presseinformasjon fra Sandefjord Seilforening): På slutten av dagen blåste det opp mot liten kuling slik at mange valgte å seile med den minste av tre riggalternativer for båttypen. Den sterke vinden, kombinert med bølger, gjorde at flere slet med havarier. En av båtene var nær ved å synke, samt at flere ødela rigg og seilfester.

Fordelen for modellseilerne er at reparasjoner her koster rundt 100 lappen.  En litt annen verden enn seilere ellers er vant til.

Neste seilas på agendaen for modellseilerne er Norgesmesterskap for IOM i Larvik 11. og 12.oktober. Her ventes det opp i mot 30 deltakere og seiling i A og B puljer. Det innebærer at de beste seiler i A-heat, mens de to–tre beste i B-heatet bytter plass med de siste i A-puljen. Denne rulleringen skjer etter hver seilas.

Se mer om IoM her.

Resultater:

  1. Morten Tønnesen, NMS, 23p
  2. Terje Gleditsch, Sandefjord, 28p
  3.  Lars Torgersen, NMS, 40p
  4. Roger Isaksen, Sandefjord, 47p