Klasseklubber søker arrangører

Nå skal Norges Cup-kabalen legges

Nå skal Norges Cup-kabalen legges

Fem store klasseklubber har satt opp datoene de ønsker å arrangere Norges Cup i 2009. Nå inviterer de seilforeningene til å søke om arrangementene. Den første NC-helgen 2009 blir 25. og 26. april.

På et fellesmøte nylig mellom Norsk Brettseilerklubb, Norsk 29’er klubb, Norsk Laserklubb, Norsk Europajolleklubb og Norsk Optimistjolleklubb ble man enige om hvilke datoer Norges Cup-arrangementene skal ligge på i 2009.  I to av arrangementene vil alle klassene være samlet, mens det første og siste av i alt 4 NCer vil være splittet.

Listen de har satt opp ser slik ut:

  • NC1a: 25.-26. april --- Optimist, Zoom8, E-jolle
  • NC1b: 2.-3. mai --- Laser, 29er, Brett (RS:X/BIC/Raceboard)
  • NC2: 22.-24. mai (3 dager) --- Alle
  • NC3: 6.-7. juni  --- Alle
  • NC4a: 5.-6. september --- Optimist, Zoom8
  • NC4b: 12.-13. september --- E-jolle, Laser, 29er, Brett (RS:X/BIC/Raceboard)

 

Seilforeninger som har ambisjoner om å arrangere en Norges Cup, som vel må kunne karakteriseres som Norges største jollearrangementer, oppfordres av de fem klasseklubbene til å søke på de oppsatte weekendene.

Søknadsfristen er 1. november.

I invitasjonen heter det at seilforeningene må beskrive hvordan de vil sikre et kvalitetsmessig godt arrangement, og klasseklubbene stiller som krav at arrangøren oppfyller de retningslinjene for arrangementet som de i fellesskap satte opp i våres da de utarbeidet den såkalte NC-håndboken.

Så da blir det spennende å se – hvem som ender opp med arrangementene til slutt. Her har du i alle fall datoene, slik at du allerede nå kan starte planleggingen.

Du finner mer informasjon på blant annet nesttsiden til Norsk Optimistjolleklubb.