NM i matchseiling

F¾rderseilasen 2007, F¾rder'n

Matching om NM-tittel i helgen

Denne helgen arrangeres åpent NM i matchseiling på Oslo-banen. Åtte lag er plukket ut, seks norske og to utenlandske.

Publisert Sist oppdatert

Det er KNS som står som arrangør av det åpne norgesmesterskapet i matchseiling. I dag har det vært trening, mens det i morgen blir konkurranser fra klokka ti på Oslo-banen utenfor Aker Brygge.

– Vi gleder oss til å ta i mot seilerne og arrangere NM i match, sier Karl Kjørstad hos KNS til SEILmagasinet.

– Det kommer åtte lag, hvor de norske trener til vanlig hos KNS Matchsenter. I tillegg har vi tatt ut Team NORsteam som et «wild card». Det har KNS gjort fordi vi synes det er spennende at de har lyst til å satse på matchseiling, fortsetter Kjørstad.

Favoritter til tittelen er Geir Victor Svendesen fra Oslo Seilforening, som har lang erfaring med matchseiling.

Lars Hannisdal er også god og er å regne som en outsider. I tillegg er Anton Johansson fra Sverige ranket best av seilerne, så de norske seilerne får nok litt å bryne seg på.

Deltagere NM i matchseiling 2008:

Team Geronimo, skipper Martin Mehus, Norge

Team Aschenbrenner skipper Joachim Aschenbrenner, Danmark

Voodoo Racing Team, skipper Lars Hannisdal, Norge

Team Layline, skipper Anton Johansson, Sverige

Team Oslofem, skipper Anne Marit Hansen, Norge

Team Oslo Match, skipper Geir Victor Svendsen, Norge

Team TBA, skipper Petter Mørland Pedersen, Norge

NORsteam, Didrik Godager, Norge

Pressemelding fra NORsteam:

Det er KNS som setter i gang åtte lag til Åpent NM i Match lørdag 4. oktober på Oslobanen utenfor Aker Brygge. Geir Victor Svendsen er en klar favoritt til tittelen.

 

Didrik Godager og Christian Juell (20) i NORsteam, storbåtsatningen til Norges Seilforbund, stiller med eget lag og satser på å gi de mer erfarne seilerne god konkurranse. De hadde en treningsøkt med deler av laget på mandag og fredag var det intens finpussing av formen om bord i 37 foterne.

 

– Det fungerer veldig bra om bord og vi satser selvfølgelig på å vinne, sier Godager, skipper på NORsteams matchlag i helgen.

I tillegg til Juell har Godager med seg Jacob Haug (24), Ole Tobias Fremstad (24) og Jørgen Aamodt (20) i helgens norgesmesterskap.

Espen Guttormsen, generalsekretær i NSF og en av Norges desidert mest erfarne storbåtseilere på internasjonalt nivå, har etter at OL var over, hatt tid til å engasjere seg mer i NORsteam.

– Det er moro at vi klarer å stille et lag til NM. Jeg har ikke de høyeste forhåpningene resultatmessig, men dette er verdifull trening. Nå håper jeg at vi veldig raskt kan få flere seilere i NORsteam poolen slik at aktiviteten kan komme i gang ut over høsten og vinteren, sier Guttormsen.

Det er toppidrettsaspektet ved seiling som skal løftes frem i NORsteam. I løpet av vinteren skal prosjektet bidra til viktig kompetansebygging blant deltakerne i NORsteam. Seilerne i prosjektet skal blant annet få oppfølging fra Olympiatoppen med fysisk trening minst tre ganger i uken. De skal bli målt med tester slik som OL-seilerne blir.

I tillegg skal det arrangeres teori forelesninger i forskjellige tema flere ganger i løpet av vinteren.

 

– Vi skal legge listen høyt, og de som blir med må være forberedt på å gi mye for å komme langt. Vi skal alle strekke oss etter visjonen om at NORsteam skal være leverandør av storbåtseilere med internasjonal standard, sier Guttormsen.