Farr 40

Nordisk Farr 40 Hank¿ 2007

Satser hardt mot VM i Farr 40

Denne helgen møtes de norske Farr 40-lagene til treningsamling iSandefjord. Sverre Valeurs TEAM BERGEN satser hardt mot VM neste år ogmed tre båter i Norge er muligheten for trening absolutt til stede.

Sverre Valeur er seileren som i kjent stil har mange jern i ilden. Hovedtyngden på satsningen er Farr 40 og denne helgen møter TEAM BERGEN to andre norske Farrer til treningsamling i Sandefjord.

– Det blir trening for alt det er verdt. Jeg har satset i et år med et Oslo-lag og målet vårt nå er VM på Sardinia neste år, forteller Sverre Valeur til SEILmagasinet.

SATSER HARDT. Med TEAM BERGEN satser bergenseren Valeur hardt. I tillegg til Farr 40-laget har han en X-41 One Design og en Grand Soleil 42R i stallen.

– TEAM BERGEN har i dag tre satningsområder. Det ene er Farren, så har vi en X-41, som jeg mener er det morsomste å seile her hjemme akkurat nå. Den bruker vi stort sett for treningens skyld med Farr 40-laget – det gjelder å få nok timer på vannet, fortsetter han.

– Grand Soleilen tar jeg nå til Bergen hvor den skal seiles hele vinteren med Bergens-laget. Tanken er å finne et passende mesterskap neste år, som en gulrot for mannskapet, kan du si.

Men Valeur innrømmer at det er satsningen i Farr 40 som er den viktigste. Han ser tilbake på mesterskapet i Travemünde i august som svært lærerikt.

– I Travemünde hadde vi med oss Dave Scott fra  North Sails' Class Development Program (CDP) som coach og det ga oss en enorm lærekurve, sier han.

TRE FARRER. Etter at Eivind Astrup la laget NORWEGIAN STEAM i seilsekken, er det nå TEAM BERGEN som leder an Farr-satsningen i Norge. Til helgen skal laget seile mot Grant Larsen i WOLFPACK og Jacob L'Orsas FARRLIG. Deleier i WOLFPACK, Thomas Nilsson, som riktignok er fast mannskap på TEAM BERGEN, forteller til SEILmagasinet:

– I tillegg til viktig trening for TEAM BERGEN i satsningen mot VM neste år ønsker vi å bruke denne weekenden i arbeidet med å bygge opp et fast og stabilt mannskap på WOLPACK foran neste sesong, slik at denne kan gi TEAM BERGEN god matching.

– Det er fortsatt noen ledige plasser om bord i WOLFPACK denne helgen, så vi er veldig interessert i å komme i kontakt med sultne og lærevillige seilere som ønsker å satse i Farr 40 neste år. Interesserte kan kontakte meg på 900 66 128 eller thomas@no.northsails.com, avslutter Thomas Nilsson.