Lag-NM i Optimist

Gullkantet Drøbak-kvartett tok nok et NM

Gullkantet Drøbak-kvartett tok nok et NM

For annen helg på rad seilte de unge seilerne i Drøbaksund Seilforening hjem et norgesmesterskap. Denne gangen i lag-NM for Optimist.

Publisert Sist oppdatert

Derved forsvarte de også mesterskapet fra i fjor, og de kan føye enda et mesterskap til sin allerede svært imponerende merittliste for sesongen 2008.

Laget til Drøbaksund Seilforening bestod av Hermann Tomasgaard, Harald Fæste, Karianne Hammarstrøm og Henrik Strøm.

– Vi har aldri hatt et bedre klubblag i Norge og det vet jeg, for jeg har mer eller mindre trent dem alle, sier trener Bård Birkeland.

GULLKANTET. Forrige helg vant laget fra Drøbaksund også lag-NM i Zoom8, og det betyr at Harald Fæste nå kan smykke seg med tre NM-titler i år. Hermann Tomasgaard har vunnet to norgesmesterskap, han vant rankingen i Optimistjolle-klassen og han ble verdensmester i klassen RS Tera.

Karianne Hammarstrøm har vunnet to NM og tok bronse i EM for lag.

– Hun er Norges suverent beste Optimist-seiler på jentesiden, mener Bård Birkeland.

Henrik Strøm har vunnet to NM-gull i år. Man skal med rette virkelig lete etter lenge etter en tilsvarende merittert Optimist-jolle-kvartett i norsk jolle-historie.

– Disse fire seilerne utgjør det samme laget som i 2007 tok en sensasjonell 2. plass under lagseiling-mesterskapet i Berlin, som hvert år går av stabelen den siste helgen i oktober. Her slo de blant mange andre Singapores VM-lag som ble nr. 2 i lagseiling-VM, forteller Bård Birkeland.

LAG-NM I OPTIMIST. I lag-NMet i helgen, som ble arrangert i Kristiansand, vant Drøbaksund-laget alle sine matcher. Nå fikk ikke arrangøren gjennomført hele programmet, ettersom vinden etter hver kom godt opp på kuling-skalaen.

Hordaland Seilkrets tok sølvet, mens Bærum Seilforening tok bronsen.