Det ble som det pleier

Høststormen levde opp til navnet sitt

Høststormen levde opp til navnet sitt

– Det kommer bestandig vind i Høststormen og været vil alltid gi en overraskelse eller to under veis, sier Arild Schei i Trondhjems Seilforening om den tradisjonsrike regattaen Høststormen, som i helgen ble arrangert for 32. gang. Og akkurat slik ble det i år også.

Publisert Sist oppdatert

41 båter med til sammen 210 seilere tilbakela i alt 80 nautiske mil under regattaen, som startet med 10–15 knops vind. Den frisknet på etter hvert og ble av flere av båtene målt til 30 knop.

SURF OG STILLE. Og ettersom båtene hadde  vinden i ryggen til rundingsmerket Flesa, ble det rekordrask seiling på det 38 nautiske mil lange strekket. Flere av båtene brukte bare fire timer, noe som gir ca. 10 knop i snitt.

Tilbake gikk det derimot ikke fullt så fort, og seilerne fikk oppleve at regattaen levde opp til navnet sitt. 17 timer brukte siste båt på tilbaketuren. Men det var ikke bare frisk vind som gjorde at det drøyde: Den største og raskeste båten, CRAZY COYOTE, lå i nærmere to timer i vindstille ved Munkholmen rett utenfor Trondheim.

BLODET SPRUTET. Det var ikke til å unngå at det ble noe utstyrshavarier under seilasen, men også en av seilerne ble skadet. Det skjedde da en bras røk og baugmannen om bord i  båten AMAZING RACE fikk brasen i ansiktet så blodspruten stod.

– Ifølge mannskap så fordekket ut som et slakterhus etterpå, skriver Arild Schei på Trondhjems Seilforenings hjemmeside, der han har gitt en detaljert skildring av regattaen.

VINNERE. I den minste Lys-klassen vant GALATEIA med Stein Erik Weberg som skipper. I  den mellomste klassen vant MAIKO med Odd Erik Dahlen bak roret, mens den største LYS-klassen ble vunnet av FOXY SISS styrt av Ole Birger Giæver.