Avlyst, men gjenoppstår

Askøy Seilforening redder KM

Askøy Seilforening redder KM

Hordaland Seilkrets bestemte seg nylig for å avlyse kretsmesterskapet for tur- og havseilere. Det likte Askøy Seilforening dårlig, og nå sørger de for at det tradisjonsrike mesterskapet går sin gang likevel.

Publisert Sist oppdatert

I fjor var det 27 båter som stilte til start i kretsmesterskapet i Hordaland. I år lå det an til at ingen skulle få seile regattaen fordi Hordaland Seilkrets nylig bestemte seg for å avlyse.

 

IKKE RESSURSER. – Dessverre må kretsmesterskapet for tur- og havseilere avlyses. Regattaene skulle etter planen avvikles på Byfjorden 18. oktober. Arrangørklubbene måtte innse at de ikke hadde ressurser til å gjennomføre to krevende regattaer, skriver kretsen på sine hjemmesider.

 

Ivrige seilere i Askøy Seilforening ville imidlertid ikke sitte på land den helgen.

 

– Vi synes det er beklagelig at en så viktig regatta som KM blir avlyst på så kort varsel. Derfor bestemte vi oss for å ta ansvar for arrangementet. Vi fikk også innspill fra en rekke seilere om at de gjerne ville seile den tradisjonelt siste regattaen i sesongen, sier Helge Ivarsøy i Askøy Seilforening.

 

SÅ SAGT, SÅ GJORT. På kort varsel ordnet de det formelle og den erfarne Thorvald Haarberg meldte seg som regattasjef. Flere ivrige seilere meldte seg på underveis for å få det nødvendige papirarbeidet gjort.

 

Kretsmesterskapet er nå flyttet til søndag 19. oktober, og seiles på Hauglandsosen/Hjeltefjorden. Hvis forholdene tillater det blir det seilt to regattaer på faste merker i området.

 

TOMANNS. I år blir det også en doublehanded klasse i KM.

 

– Vi setter inn alle ressuser på å arrangere et bra sportslig arrangement og få til en fin avslutning på sommersesongen.  Etter seilasene blir det servert noe varmt å spise på seilsportsenteret, og vi oppfordrer alle til å komme, sier Ivarsøy.

 

Innbydelsen finner du her.