Soling Cup

Original regatta med mange sjanser

Original regatta med mange sjanser

Søndag 12. oktober arrangerer Asker & Bærum Solingklubb sin originale Soling Cup. Det er er lang regatta med flere delmål, der seilerne får nye sjanser gang etter gang.

Soling Cup ble arrangert for første gang i fjor, og det ble en suksess som ga mersmak. Det er en regatta som ikke krever en eneste funksjonær, og den gir deltagerne nye sjanser gang etter gang. Åtte båter er påmeldt til nå.

Prinsippet er like enkelt som det er genialt. Man bestemmer seg for et løp som like gjerne kan være på faste merker som utlagte bøyer. Starten foregår ved såkalt harestart.

Harestart foregår på den måten at en båt utpekes til å være hare. På et gitt tidspunkt og fra et gitt utgangspunkt legger haren seg på bidevind for babords halser. Alle båtene har vikeplikt for haren og må runde aktenom hekken til haren, og i det øyeblikk de har gjort det, har de startet regattaen.

Deretter går seilasen sin gang inntil første båt når det første merket. Når det passeres er båten i mål på første seilas og klar til å starte på neste etappe/seilas. Da må man seile siste båt i møte og runde aktenom hekken dens, for så å runde merket en gan til og seile mot neste merke.

Båten som runder sist, fortsetter direkte videre til neste merke. På den måten vil alle per teori starte likt på neste etappe/seilas.

Og slik fortsetter seilasen inntil alle merkene er rundet. Den båten som har best enkeltplasseringer på hver av etappene har vunnet Soling Cup.

Regattaen starter fra Børsholmen i Asker, og regattaansvarlig, Erling Nielsen, vil legge opp til et løp som tilsammen tar ca. tre timer.