Endelig i gang

Volvo Ocean Race-start i frisk regnværsvind

Volvo Ocean Race-start i frisk regnværsvind

Klokka 14 i dag stakk de åtte båtene i Volvo Ocean Race avsted fra Alicante i Spania. Et stort publikum fikk se en frisk start som avslørte disse båtenes enorme fartspotensiale.

Publisert Sist oppdatert

Og aller først ut fra start var ERICSSON 4 – den svenske båten med det internasjonale mannskapet med brasilianeren Torben Grael – tidligere Djuice-mannskap hos Knut Frostad – til rors.

Deretter fulgte PUMA ut fra «gaten» – siste hinder før båtene kunne sette kurs for Gibraltar. Det blåste en frisk nordlig bris, var regn i luften, og da båtene fikk satt gennaker, skjøt de fart som raketter.

– Det er vanvittig hvordan disse båtene går, rapporterer Asbjørn J. Thorup, som er på plass i Alicante.

Et stort oppbud av følgebåtert bivånte regattaen og dem som ikke kunne være tilstede, kunne følge starten live på nett-TV på Volvo Ocean Races egen hjemmeside.

– Klarer vi å komme ut blant de fire første båtene, skal vi være fornøyde, sa Eivind Melleby til SEILmagasinet før start i dag morges, og nettopp det var hva det nordiske laget klarte. Foran seg hadde de TELEFONICA BLUE, som vant det innledende inshore-racet for en uke siden.

Kl 1700 kommer den første posisjonsoppdateringen.