Drømmeforhold i Soling Cup

Alle var glade og alle ble vinnere

Alle var glade og alle ble vinnere

Da Soling-seilerne i Asker og Bærum avsluttet sesongen med sin Soling Cup, hadde de drømmeforhold; mildt vær, delvis skyet og 5–7 m/sek vind. Noen vant, men alle nådde målet: Å ha det gøy.

– Dette arrangementet krever ingen funksjonærer og vi har et formål; å ha det gøy på fjorden, sa initiativtageren Erling Nielsen før start. Og ut av en distanseseilas som varte i over tre timer, fikk de åtte lagene som deltok en serie av tre seilaser.

Dette ble oppnådd at det ved tre forhåndsbestemte rundinger i løpet ble foretatt en restart, ved at alle båtene der måtte runde bak sistemann i feltet før de kunne seile videre. Det ga hele tiden fornyet spenning og nye sjanser til alle, og det gjorde sitt til at det ble taktisk spill  i forbindelse med re-startene. For det var ikke alltid like lett å vite hvem som egentlig ville komme til å runde sist.

MANGE VINNERE. Med to 1. og en 3. plass vant Jan Fredrik Larsen, med Rune Jakobsen og en gjestende SEILmagasinet-redaktør om bord til slutt regattaen, som startet og sluttet utenfor Børsholmen i Asker.

På annenplass fulgte Frank og Fredrik Ormstad og Gunhild Goffing, mens Christian Falchenberg og initiativtageren selv, Erling Nielsen, med mannskapene sine kom á poeng på 3. plass – men med Falchenberg håret foran ettersom han seiret i siste seilas.

Soling Cup ble akkurat det den skulle være; en hyggelig sesongavslutning med en original regattaløsning som flere enn Soling-seilerne burde adoptere.

GØY. Det vanket gavepremier til alle fra generøse sponsorer, og etter hjemmelagd lappskaus og kaker, satt alle igjen med følelsen av å ha nådd målet: Å ha hatt det gøy.

I all sin enkelhet, for de seilende organiserte alt selv; det var ikke behov for bøyer eller regattamannskaper og det hele foregikk i minnelige former og en atmosfære som gjorde at det heller ikke var behov for dommere – for å legge inn et ord i en pågående debatt...