Norsk seiling etter OL i Beijing

F¾rderseilasen 2007, F¾rder'n

– Mer mental trening

OL i Beijing gikk ikke helt som forventet. Nå har generalsekretær Espen Guttormsen og Norges Seilforbund evaluert mesterskapet – og kommet til konklusjoner.

Publisert Sist oppdatert

Espen Guttormsen og Norges Seilforbund har evaluert OL-innsatsen til de norske seilerne. I Moss Dagblads papirutgave i går fortalte Guttormsen hvor han mener det sviktet mest.

– Vi har hatt en lang evalueringsprosess. Først seilerne, så alle trenere, Olympiatoppen og så styret. Vi fant særlig to ting. Forenklet sier en ting at der Norge har hatt mer enn en båt eller lag gjør vi det bra, kommenterer Guttormsen til Moss Dagblad.

– Det kanskje viktigste arbeidet fremover kommer til å gå på det mentale plan.

Tilbakemeldingene går tydelig på at det er mer å hente.

– Vi ser at vi må ha mer mental trening gjennom hele perioden slik at det blir en vane. Dette må til for at vi skal henge med i toppen og vi må hente inn spisskompetanse og benytte oss av Olympiatoppen, fortsetter han.

Til spørsmålet om hva som er utøvernes holdning til dette, svarer Guttormsen:

– Utøverne og trenerne bruker forskjellige ord og vektlegger litt forskjellige saker, men det er så mange ting som peker i samme retning at du ikke trenger å være Einstein for å dra konklusjoner.

– Ni av ti sier det samme og det er som sagt de to tingene over som går igjen, svarer Guttormsen.

– Vi må bli flinkere til å plotte inn bruk av spisskompetanse. Det betyr at vi må få mer ressurser eller prioritere annerledes, avsluttet generalsekretær Espen Guttormsen i Moss Dagblad.